6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kırsal Kalkınma için adım

Kars'ta, Hakan Yaşar Güney, Avukat Aytaç Gökçek ve Nazan Ucungan tarafından Kırsal Kalkınma ve Gıda Güvenliği Derneği (KKGG) kuruldu.

Şube başkanlığına atanan Hakan Yaşar Güney derneğin amaç ve faaliyet çalışmaları hakkında şunları söyledi:
"Derneğimizin genel merkezi Anakara'da bulunmaktadır. Amacımız, kırsal kalkınma ve gıda güvenliğini faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara gerekli desteği vermektir. Burada ilimizin gelişmiş iller arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel farklılıklarının azaltılmaması, kırsal alanların kalkınmasına teşvik etmek, göç ve istihdam sorununu yerinde çözülmesini sağlamaya yönelik politikaların desteklenmesini ve oluşturmasını sağlamaktır.

Tarım, gıda, hayvancılık ve su ürünleri konularında küçük girişimcilik, kırsal sanayi, ekoloji, çevre turizm ve eğitim gibi alt ve üst yapılarına öncülük etmektir. Yapılan çalışmaları desteklemek, ilimizde üretilen yerel ürünlerimizin kalitesini yükseltmek, gerek ihracatını sağlamak gerekse organik tarım ve hayvancılığın gelişmesinde öncülük yapmaktır. Bu konuda ilimizdeki kuruluşların ve üreticimizin desteğiyle en iyi hizmeti uygulamayı ve vermeyi amaçlıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 18:23:40
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 18:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?