4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Kışa erken hazırlık

Kars'ın Selim ilçesinin Çıplaklı köyünde 2013 yılı için hayvanlardan elde ettikleri gübrelerden yakacaklarını hazırlayan vatandaşlar ilginç görüntüler sergiledi.

Doğu bölgesinin vazgeçilmez yakacağı olan tezek köylünün yakacak tüketiminde en fazla tercihi oluyor. Çıplaklı köyünde traktörlerin de yardımıyla kışın yakacakları tezek yapmaya başladı. Besledikleri hayvanların dışkılarını bir alanda toplayan köylüler, hayvanların gübrelerini iş makineleriyle taşırken ilginç görüntüler sergiledi.

Traktörün arkasına takılı olan kepçenin gübrelere saplanması sonucu traktörün önünün havaya şahlanması sonucu vatandaşlar traktörün önüne binerek ağırlık etmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Traktörün önüne binerek şahlanmasını önlemeye çalışan Güray Çiçek, “6 ay içerilerde beslediğimiz hayvanlardan elde ettiğimiz gübreleri 2013 yılı için yakacak hazırlığı yapıyoruz. Bende bir anda traktörün önü şaha kalkmasın diye önüne binerek ağırlık ettim” dedi.

Daha sonra traktörle ve kepçenin yardımıyla boş arazilere taşınarak yere boşaltıldı. Tezek yapımını anlatan Selçuk Taşbaş isimli vatandaş, “Kışın kar yağdı. Bizlerde içerilerde beslediğimiz hayvanların gübrelerini bir yerde biriktirip şimdide traktörlerle taşıyoruz. Şimdi bunları yere sereceğiz, çiğneyeceğiz sonrada demir küreklerle kesip havaya kaldırıp kurutup yakacağız” dedi.

Kömürün 380 TL'den satıldığını ifade eden köylülerden köylüler, “Yakacaklarımızı şimdiden hazırlıyoruz. Kömür almaya gücümüz yetmiyor, çünkü 8 ay kış altında kalıyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2012 Salı 18:59:51
Güncelleme :12 Nisan 2012 Perşembe 09:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?