5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kitap kampanyası zirvede

Kağızman Meslek Yüksek Okulu (MYO) Öğrencilerinin Okullarına kütüphane Kurmak amacıyla başlattıkları kitap kampanyası çığ gibi büyüyor. 90'lık dedeler leğen içinde kitap getirirken, minik ayakkabı boyacıları da sırtlarında boya sandıkları, kucaklarında kitaplarla kampanyaya renk kattılar. 

Kağızman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Savaş Öztürk, Müdür yardımcısı Halil Özcan Özdemir ve gönüllü öğrencilerin okul içerisinde başlattığı kampanya ilçe merkezinde devam ediyor. 

3 gün sürecek olan kampanyaya ilgi ise çığ gibi büyüyor. 90 yaşındaki İsmet Yılmaz, leğen içinde getirdiği kitaplarla kampanyaya katkıda bulunurken, 11 yaşındaki Murat Çelik ise sırtında boya sandığı, kucağındaki onlarca kitabı MYO öğrencilerine teslim etti. 

Okullarının tek eksiğinin kütüphane olduğunu belirten MYO öğrencileri toplanan kitaplarla Okullarına kütüphane kuracaklarını, artan kitapları da Köy İlköğretim Okullarına göndereceklerini söylediler. 

Kampanyaya ayrıca, Kağızman Belediyesi, Kağızman Halk Eğitim Müdürlüğü, Kağızman Emniyet Müdürlüğü ve esnaflardan da destek geldi. Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce öğrencilere 2 koli kitap yardımında bulunurken, Kağızman Halk Eğitim Müdürlüğü ve Kağızman Emniyet Müdürlüğü de birer koli kitap bağışında bulundular. 

MYO Müdür yardımcısı Halil Özcan Özdemir, "İlk olarak öğrenci arkadaşlarımız böyle bir kampanya talebinde bulundular. Bu kampanyanın ilçe halkıyla öğrencilerimizin kaynaşmasında olumlu katkıda bulunacağını düşündük. Okul yönetimi olarak bu kampanyaya destek verdik. Bu kampanyada bize bağışlanan kitaplar arasında ilköğretime yönelik kitaplarda bulunuyor. Bu kitapları Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla köy okullarına ulaştıracağımızın müjdesini de vermek istiyorum" diye konuştu. 

Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce de "Bu çalışmayı başlatan bütün öğrencilere teşekkür ediyorum. Kitap bir insanın dilidir. İnsanı konuşturan ve insanı geliştiren kitaptır. Okullarına kütüphane kurmak için çabalayan bu çocuklara bakıyorum da gerçekten güzel bir çalışmaya imza atıyorlar. Bizde kitap bağışında bulunduk. Herkesin bu kampanyaya destek vermesi lazım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 14:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
devrim IP: 88.250.74.xxx Tarih : 20.10.2008 17:02:52

ilk öncelikle kitap kampanyası için emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.inşallah diğer ilçelerimizdede bu gibi çalışmalar olur.