3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kız öğrenciler ayaklandı!

YURT-KUR'DA KALAN KIZ ÖĞRENCİLER AYAKLANDI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR)'da kalan kız öğrenciler güvenliklerinin olmadığı ve geceleri pencere camlarının kırılarak içeri erkek girdiği gerekçesiyle ayaklandılar.

Bu sabah saat 05.00'de sıralarında gerçekleşen eylemde YURT-KUR'da kalan kız öğrenciler ayaklanarak yurt yönetimini protesto ettiler.

Can güvenliklerinin olmadığını ve yurt binasının gece geç saatlerde erkeler tarafından pencerelerinin camlarını kırarak içeri girdiğini ileri süren kız öğrenciler sabahın erken saatlerinde kendilerini dışarı atarak yurt yönetimini göreve çağırdılar.

Kendilerine yurt yönetimi tarafından baskı yapıldığını da ileri süren öğrencilerin yetkililerden yardım istediler.

Can ve mal güvenliklerinin olmadığının ileri süren kız öğrenciler, Paşaçayırı Mahallesi'nde bulunan YURT-KUR binası önünde toplanan seslerini duyurmak istediler.

Özel güvenlik görevlileri kızları nizamiye kapısına uzak tutarak gazetecilerle görüşmelerini engellediler. Gazetecilere ulaşamayan kız öğrencileri seslerini bağırarak duyurdular. Kız öğrenciler, geceleri korkudan uyuyamadıklarını ve yurt yönetiminin kendilerine karşı kayıtsız kaldıklarını söylediler.

Nizamiye girişinde toplanan kız öğrenciler yurt yönetimini protesto etti. Can güvenliklerinin olmadığını ileri süren kız öğrenciler, "geceleri korkumuzdan uyamıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Yurdun camları kırılarak içeri erkek giriyor. Güvenlik yok. Yetkililere defalarca söylememize rağmen bizleri kimse dinlemedi. Geçen yılda aynı olayları yaşamıştık. Yetkilileri göreve çağırıyoruz " diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kız öğrencilere erkek öğrencilerde destek oldular. Kızların yanına gelen erkek öğrenciler alkışlarla kızlara destek verdiler. YURT -KUR yetkililerinin kızları vaz geçirmek için girişimde bulunmaları sonuç vermedi. Olay yerine sivil polis ekipleri geldi. Kız öğrenciler daha sonra sessizce dağıldı.

YURT-KUR'DA KALAN KIZ ÖĞRENCİLER AYAKLANDI
YURT-KUR'DA KALAN KIZ ÖĞRENCİLER AYAKLANDI
YURT-KUR'DA KALAN KIZ ÖĞRENCİLER AYAKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 08:48:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 09:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan pehlivan IP: 88.252.107.xxx Tarih : 16.06.2010 20:17:05

tebrik ediyorum sizleri öğrenci arkadaşlarım bizlerin yapamadığını sizler yaptınız ya..yönetimin ne kadar sıkıntılı olduğunu herkes çoktan biliyordu. güvenlik zafiyeti mi birtek neler yaşandı orda.yurtta işletmecilik yapan abilerimizin öğrenciler için yaptıklarınıda biliyoruz bizim için sıkıntı yaşadıklarınıda.milli eğitim den çalışıp kredi yurtlarda patronluk eden toper alyılmaz la birlikte işler yapıldığını bütün öğrenciler biliyor ama ne varki yurttan atılma korkusuyla gariplerim sesini çıkaramıyorlarya bizde yapamadık ..eee bu olaylar bundan öncede olmuştu bizim işletmecimiz öğrenciler için kaç defa kavga etmiştir ama yine kimse sesini çıkaramadı sizleri tebrik ediyorum..bu konudada valiliğin bişeyler yapacağına inanıyorum...sayın valim el at olaya kredi yurtlarda neler oluyor bir bak toper alyılmazın hesaplarını takip edin ..sayın ortaklar bakalım şimdi nasıl yakayı kurtaracaksınız