3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kızılay 3 büyük çadır kuruyor

KIZILAY SARIKAMIŞ’TA 3 BÜYÜK ÇADIR KURUYOR

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlileri kapsamında Kızılay yemek dağıtacak.

Sarıkamış Şehitlerinin 96. yılı “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” anma programında, Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi Başkanlığı tarafından Şehitler mahallesinde bulunan Yukarı Sarıkamış Şehitliği alanında kurulan çadırlarda vatandaşlara yemek dağıtılacak.

Sarıkamış'ta 96 yıl önce Allahu Ekber Dağları'nda şehit düşen 90 bin asker için Kars Valiliği Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi’nin organizasyonu ile 07-08-09 Ocak 2011 tarihleri arasında anma programı düzenlenecek.

Sarıkamış Şehitlerinin 96.Yılı 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor” anma programına katılacak yaklaşık 3 bin 500 kişiye, Türk Kızılayı çadırlarında yemek verilecek.

Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş, Türk Kızılayı olarak 2006 yılından bu yana Sarıkamış Şehitlerini anma programında yemek dağıtımı, kan bağışı gibi etkinliklerde bulunduklarını belirtti.

Taş, bu senede 300'er metrekarelik 3 dev çadırda devlet erkanı ve yaklaşık 3 bin 500 kişiye sıcak kavurma ve pilav dağıtımı yapılacağını söyledi.

Amaçlarının Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Taş,”Genel Başkanımız Tekin Küçükali’nin direktifleri doğrultusunda her zaman olduğu gibi Kızılay personeli üzerine düşen görevi layıkla yerine getirecek. Çadırlarımızı kurmaya başladık. Bu büyük 3 çadırın yanı sıra, ayrıca kuracağımız küçük çadırda da kan bağışı standı oluşturacağız” dedi.

Öte yandan Kızılay, Kuzeydoğu Anadolu Lojistik ve Afet Müdahale Merkezi ile birlikte Ankara, Erzurum ve Sarıkamış Kızılay Şubesi'nden 40 kişilik teknik ekip ve personel ile Yukarı Sarıkamış Şehitliği alandaki çadır kurma çalışmalarına başladı.

KIZILAY SARIKAMIŞ’TA 3 BÜYÜK ÇADIR KURUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 09:49:03
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 13:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?