6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kızılay imdada yetişti

Kars'ta yoğun kar yağışı nedeniyle dün gece yolda kalan TIR'ların yardımına Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi yetişti.

Erzurum'dan Kars'a seyretmekte olan TIR'lar yoğun kar yağışı nedeniyle Sarıkamış ilçesine 4 kilometre mesafede bulunan Mecitli köyünün rampasında buzlanma sonucu mahsur kaldı. Bir firmaya ait olan TIR'lardan biri Mecitli rampasından çıkamazken ani manevra sonucu yolu çift şeritli olarak ulaşıma kapattı. Mahsur kalan sürücücüler araçlarını kurtarabilmek için tekerlerine zincir atmalarına rağmen yine de başarılı olamadılar. Çaresiz kalan sürücülere Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi battaniye ve gıda yardımı yaptı. Mescitli mevkiinde yıllardır benzer vakaların gerçekleştiğini belirten Kızılay Sarıkamış Şubesi Başkanı Mir Hasan Taş, "Türk Kızılayı olarak vatandaşlarımıza Türk Kızılay'ının yardım elini uzatmak mutlu ediyor. Ankara ve Erzurum afet müdahale ekiplerinin de Sarıkamış'ta oluşuyla hızlanan çalışmalarla kısa sürede Mescitli mevkiinde yol güvenliği sağlandı" dedi.

Karayolları ekipleri bölgede çalışma başlatana kadar sürücülere destek olan Şube Başkanı Taş, cep telefonuyla tüm yetkilileri arayarak araçların kaldığı yere çağırdı. Daha sonra 124. Karayolları Şube Şefliği ekipleri olay yerine gelerek bölgede tuzlama çalışması başlattı. Mahsur kalan araçlar Karayolları Şefliği'ne ait dozerlerinin arkasına bağlanarak rampadan kurtarıldı.

Erzurum'dan Kars'a gitmekte olan minibüsün sürücüsü Sucu Akyüzüm, "Yolda mahsur kaldık. Bir tane TIR rampayı çıkamayarak yolu çift şeritli olarak kapattı. Şimdi ise yolda mahsur kaldık. Sağ olsun Kızılay yardımımıza koştu, bizlere yardımlarda bulundu" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 12:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun IP: 78.167.169.xxx Tarih : 2.03.2009 14:47:47

helal sana hasan başkan