2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Kızılay'dan muhtarlara seminer

KIZILAY SARIKAMIŞ’TA MUHTARLARA SEMİNER VERDİ

Kars’ın Sarıkamış ilçesi’nde Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi Başkanlığı’nca, “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma” projesi kapsamında mahalle ve köy muhtarlarına yönelik afet zararlarını azaltma ile ilgili eğitim semineri verildi.

Kızılay Sarıkamış Şubesi Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerine, ilçe merkezinden 7 mahalle ve 55 köy muhtarı katıldı.

Semineri Türk Kızılayı Genel Merkezi’nde daha önceden eğitim alan Sarıkamış Kızılay Şubesi personellerinden 3 kişi, katılımcılara bir gün süreyle eğitim vererek bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Türk Kızılayı Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, muhtarlara verilen eğitim seminerinin asıl amacının 2008 yılında başlatılan “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” kapsamında afet zararlarını azaltma programına yönelik afet bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Mir Hasan Taş, “Bu tür seminerlerle olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulmasını hedefliyoruz. Projenin, bir afet sonrası Türk Kızılayı başta olmak üzere yardım kuruluşlarının düzenlediği müdahale ve yardım operasyonlarının daha etkin ve hızlı sürdürülmesine destek olacağı öngörülmektedir” dedi.

Sarıkamış’ta verilen ve 3 gün süren eğitim semineri sonrasında muhtarlara sertifikaları verildi.

Sertifika törenine katılan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, bu proje ile muhtarların, burada aldıkları bilgiler doğrultusunda vatandaşlara daha bilinçli ve etkin görevle yardım edeceklerini ifade etti.

Eğitim seminerine katılan muhtarlar ise, daha önce bilmedikleri birçok şeyi bu seminer sayesinde öğrendiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti ve ardından da Kaymakam Ermiş’in elinden sertifikalarını aldılar.

Türk Kızılayı Sarıkamış Şube Başkanlığı’nca öğretmen ve din görevlilerine de proje kapsamında eğitim seminerleri verilecek.

“Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” çerçevesinde muhtarların yanı sıra, öğretmen ve din görevlilerine yönelik verilecek seminerlerle her okuldan en az bir öğretmen, bir din görevlisinin toplum lideri olarak kazanılması sağlanacak.

KIZILAY SARIKAMIŞ’TA MUHTARLARA SEMİNER VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 09:54:02
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 15:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?