6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

KKDGC'de başkan değişmedi

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (KKDGC) yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında Cemiyet Başkanı Yücel Sezer yeniden başkanlığa getirildi.

Cemiyet binasında yapılan genel kurula, İhlas Haber Ajansı (İHA) Kars Bölge Müdürü Bedir Altunok, Anadolu Ajansı (AA) Kars Muhabiri Ercüment Daşdelen, Serhat TV Haber Müdürü Bülent Ertaş, Ajans Haber Türk (AHT) Kars Muhabiri Tacettin Durmuş ve cemiyet üyeleri katıldı. Kurula, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile basın şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başlandı. Ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Salih Şahin, divan üyeliğine ise Fikri Durgun ve Erol Hüryurt getirildi.

Cemiyet Başkanı Yücel Sezer tarafından faaliyet raporu okundu. Sezer, “Cemiyetimiz, çeşitli gün ve kuruluşların etkinliklerine katılmış, çelenk göndermiş, görüş ve önerilerini dile getirmiştir. Örnekleyecek olursak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun düzenlediği Hatay’daki toplantıya katıldım. Bu toplantıda Kars’taki yerel basın hakkında bir konuşma yaparak bilgi sundum. İl İnsan Hakları Kurulu üyesi olarak Ankara’da yapılan bir seminere katıldım. Seminer sonucu izlenimlerimi yerel gazetelerimizde yazdım. Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden’in başkanlığındaki bir heyet ile Ankara’ya gittim.

Cumhurbaşkanımıza arz ettiğim bir konuşmamla kentimizin çeşitli sorunlarını dile getirdim. Son iki yıl içinde TRT başta olmak kaydıyla çeşitli kanallarda canlı yayınlara katılarak şehrimizle ilgili konularda yorumlarda bulundum. Haftada bir gün de olsa gazetelerimizi ziyaret ederek sorunlarını paylaşmaya çalıştım. Şehrimizdeki önemli toplantılara etkinliklere katıldım. Cemiyet adına özel gün ve toplantılara çelenkler gönderdim. Kentimizde gördüğüm noksanlıkları ilgili kurumlara aktararak sorunların giderilmesine katkıda bulundum. Cemiyetimiz, hiçbir kesimin ve hiçbir siyasi görüşün güdümünde olmamıştır. Tarafsızlığını korumuş, halkımızın ve devletimizin yanında olmuş, Kars’a hizmet edenlere destek olmuştur” dedi.

İSMAİL GÜNEŞ, ÖNER DAŞDELEN VE GÜRBÜZ GÜNDÜZ ANILDI

Sezer konuşmasının sonunda ise Kars’ta rahatsızlıklarından dolayı hayatlarını kaybeden Önder Gazetesi sahibi Öner Daşdelen ve Şhow TV muhabiri Gürbüz Gündüz ile geçtiğimiz hafta Helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş’e de Kars basını adına Allah’tan rahmet dileyerek kederli ailelerine ve basın camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.
Daha sonra oylamaya geçildi. Genel kurula tek adayla giren Yücel Sezer kurula katılan üyelerinin tamamının oyunu olarak yeniden başkan seçildi.

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ:
1-Yücel Sezer
2-Hikmet Karabulak
3-Burhan Akyıldırım
4-Muharrem Yerli
5-Ercüment Daşdelen
DENETLEME KURULU ASIL ÜYELERİ:
1-Ayşe Alibeyoğlu
2-Habibe Şahin
3-Erbil Hüryurt
DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ:
1-Işık Çapanoğlu
2-Cem Daşdelen
3-Çetin Özbaş
Yapılan oylama sununda da yönetim kurul kendi aralarında görev bölümü yaparak; Cemiyet Başkanlığına Yücel Sezer, ikinci başkanlığına Hikmet Karabulak, genel sekreterliğe Burhan Akyıldırım, muhasipliğe Halis Kaya, üyeliğe ise Muharrem Yerli’yi getirdi. Cemiyet Başkanlığına seçilen Yücel Sezer ve Genel Sekreter Burhan Akyıldırım 15 yıldır aynı görevlere getirilmiş oldular.

CEMİYET BAŞKANI YÜCEL KİMDİR?

15 yıldır Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yürüten Yücel Sezer, öğretmen kökenli olup 1966 yılında ‘Duvar Gazetesi’ çıkarmakla gazeteciliğe gönül verdi. Sezer, 1984 yılında Serhat Kars Gazetesi’nde köye yazarlığı, 1985 yılında Cumhuriyet Gazetesi Kars muhabirliği, 1987 yılından bu yana Serhat Kars Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nü üstlendi. Çok sayıda makalesi bulunan Sezer, Cemiyet Başkanlığı sırasında yerel gazetelerde yazı dizisi ve makaleler yazdı. Azerbaycan ve Ermenistan devletlerinde olan darbe ve siyasi olaylar hakkında bilgi sahibi olan Sezer, çeşitli tarihlerde olan bu olayların perde arkasını Cumhuriyet Gazetesi’nde yazarak Türkiye’ye duyurdu. Sezer, 15 yıldır Cemiyeti, hiçbir kesimi, hiçbir siyasi görüşün güdümüne sokmamış, Kars’ın yararına çalışmış ve kentte çalışan gazetecilere destek olmuştur.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 14:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?