3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kömür fiyatları el yakıyor

KÖMÜR FİYATLARI EL YAKIYOR

Kars’ta havaların soğuması vatandaşları yakacak telaşına düşürdü.

Kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte odun kömür satışlarında artış olduğu gözleniyor.

Kars’ta ithal kömürün tonu 510 ile 550 TL arasında değişirken, yerli kömür ise 330 TL´den, Odunun tonu ise 350 ile 370 TL’den satılıyor.

Kars’ta kışın uzun sürmesi ve soğuk geçmesi nedeniyle en az 2 ton kömür almak zorunda kalan vatandaşları kış korkusu kara kara düşündürmeye başladı. Kışı üşümeden geçirmek isteyen vatandaşların bin 100 TL. Kömüre, 350 TL.’de oduna vermesi gerekiyor. Kars’ın kenar mahallelerinde oturan ve büyük çoğunluğunu dar gelirli vatandaşlar ise kömür yerine tezek almayı tercih ediyor.

VATANDAŞLAR KÖMÜR FİYATLARINI PAHALI BULUYOR

8 ayı kış olan Kars’ta vatandaşlar kömür fiyatlarının pahalı olduğundan yakınıyor. Birçok vatandaş kömür almakta zorluk çektiklerini dile getirdi.

Kömürcülerin, sürekli doları bahane ederek fiyatların yüksek olduğunu belirttiğine dikkat çeken Mustafa Kol, isimli vatandaş, kömür fiyatlarının çok pahalı olduğunu dile getirdi.

Mustafa Kol, “Geçtiğimiz yıllarda dolara bahane eden kömürcüler, kömürün tonunu 800 TL’ye kadar yükseltti. Doların düşmesine rağmen uzun süre aynı fiyatla kömür satıldı. Şimdi dolar yerinde sayıyor. Ama kömürün fiyatı 550 TL. bunu anlamış değiliz” dedi.

Kars Valiliği Özel İdare Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda satılan kömürlerin piyasada denge olduğunu ifade eden vatandaşlar Valiliğin kömür tevziini kapatmasıyla birlikte şehirde kömür fiyatlarının anormal derce arttığını söylediler.

KÖMÜRLER TARTILARAK SATILSIN

Kömürcülerin kömürleri tartmadan paket olarak sattıklarını dile getiren vatandaşlar, “Torbada 25 kilo olduğu yazıyor. Ama bazı paketler 25 kilo gelmiyor. Kömürcülere tartmalarını söylediğimizde paketlerin 25 kilo olduğunu belirterek tartmadan kömürü arabalara dolduruyorlar. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. En azından kömürlerin tartılarak satılmasını sağlayabilirler” diye sitem etti.

Öte yandan kışın gelmesine kısa süre kala ve havaların soğumasıyla birlikte kömür satışlarında artış olduğu gözlendi.

Kar yağmadan kömürü almak isteyen birçok vatandaş, kömürcülere akın ederek kışlık kömürlerini almaya başladı.

KÖMÜR FİYATLARI EL YAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 16:39:03
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 16:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?