2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Kömür fiyatları endişelendiriyor

ARTAN KÖMÜR FİYATLARI VATANDAŞI ENDİŞELENDİRİYOR

Kars'ın Selim ilçesinde kış mevsimi iyiden iyiye kendisini hissettirirken kömür fiyatlarının her geçen gün artması vatandaşları endişelendiriyor.

Henüz kış başlangıcında olunmasına karşın hanelerin bir tona yakın kömür yaktıkları belirtiliyor. Kış mevsimi ile artmaya başlayan yakacak fiyatları yüzünden vatandaşlar yakın ilçeler olan Sarıkamış ve Kağızman'a giderek kömür ihtiyaçlarını oralardan karşılıyorlar. Selim ilçesinde 12 liradan 14 liraya yükselen kömür fiyatlarının kış sonuna kadarda artacağı belirtiliyor. İlçede kış mevsiminin etkili olduğu şu günlerde kömür fiyatlarının artış, odun ve tezek fiyatlarını da etkiledi. Fiyatlarının oldukça uygun olmasından dolayısıyla talebi üzerlerine çeken odun ve tezekler, kış mevsiminde oldukça rağbet görüyor.

Fiyatların yükselmesinden şikayet eden vatandaşlardan Yalçın Ekinci, kömürün pahalı olması yüzünden neredeyse ellerine ne geçerse yakmaya başladıklarını anlattı. Ekinci "Durumlarımız çok kötü. İş yok, para yok, halimiz çok perişan. Kömürün kilosu kısa sürede 2 lira arttı. Böyle giderse kış sonuna doğru fiyat daha da artacak" dedi.

ARTAN KÖMÜR FİYATLARI VATANDAŞI ENDİŞELENDİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 12:08:02
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 12:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?