6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kontör dolandırıcılarına dikkat!

Kars Emniyet Müdürlüğü, gizli numaralardan cep telefonlarını arayarak devlet yetkilisi arıyormuş süsü verip kontör dolandırıcılığı yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

Geçtiğimiz günlerde de benzer bir olayın yaşanması üzerine harekete geçen emniyet güçleri vatandaşları kontör dolandırıcılarına karşı uyarma başladı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Emniyet görevlisi, askeri rütbeli ve hakim-savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını söyleyerek sizleri arayabilirler. 'Telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontör göndermelerinin gerektiğini söyleyebilirler. Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor ve çok konuşma yapılıyor. Size yüklü miktarda fatura gelecek. Biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. En yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin. Operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz. Devlet masrafları sana ödeyecek' diyerek kontör talep edenler var" şeklinde vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, "Cep telefonunuza 'Ödül kazandınız' şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderen kişiyi arayıp ne ödülü kazandığınızı sorunca yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için 3 adet kontör kartı alıp şifresini göndermesi gerektiği gibi söylemler ile arayan kişilere itibar etmeyiniz ve en yakın kolluk birimine müracaatta bulununuz" ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde de bir çifti arayan kimliği belirsiz şüpheliler, aynı yöntemlerde 3 bin adet kontör dolandırdılar. Kontör şifresi vermemeleri halinde ölümde tehdit edildiklerini söyleyen çift, Polis

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 12:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?