3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kontör dolandırıcılarına dikkat!

KARS’TA POLİS VATANDAŞLARI KONTÖR DOLANDIRICILIĞINA KARŞI UYARDI

Kars Emniyet Müdürlüğü, son günlerde gündemde olan kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşları bilgilendirdi.

Kars Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli, özellikle son zamanlarda çok sık rastlanan kontör dolandırıcılığı suçu ile ilgili olarak hazırladıkları broşürleri, il genelinde vatandaşlara dağıtarak, vatandaşları bilgilendirdi.

TDP, ekipleri, Kars’ın yoğun caddelerinde ellerindeki broşürleri vatandaşlara dağıtarak, vatandaşların bu tür olaylarla karşılaştıklarında neler yapması gerektiğini anlattı.

Dağıtılan broşürlerde, vatandaşların cep telefonlarına herhangi bir numaradan cevapsız bir çağrı geldiğine dikkat çekildi. Broşürde; “Bu insanlar önce cevapsız çağrı atıyor, bir süre sonra çağrı attığı numara aranarak cevap verildiğinde kendilerini herhangi bir kurumun yetkilisi, rütbeli bir asker ya da emniyet görevlisi olarak tanıtıyorlar. Aranan vatandaşlarımıza haklarında herhangi bir tahkikatın yapıldığını ve bu tahkikatın yapılabilmesi için de kendilerinin telefon kontörüne ihtiyaçlarının olduğunu söyleyerek belirttikleri her hangi bir numaraya kontör yüklemesi yapmaları sağladıklarını” belirtiliyor.

Broşürde, ayrıca bu şahıslar şüphe uyandırmaması için telefonla görüşürken vatandaşlarımızın da duyacağı şekilde telsiz konuşmalarını da yayınlayarak vatandaşlarımızı bu yolla kendilerine inandırıyorlar. Başlangıçta az miktarda kontör yüklenmesi sağlanıyor ve sonrasında devamlı kontör yüklenmesi için çeşitli bahaneler uydurdukları da yer aldı.

TDP ekipleri, dağıttığı broşürlerle kontör dolandırıcılığına karşı bilgilendirirken, vatandaşların bu tür olaylara maruz kaldıklarında polisi aramaları gerektiğini de ifade ettiler.

TDP ekipleri vatandaşların bu tür olaylara tanık olduklarında hemen 155 polis imdat telefonunu arayarak yardım istemeleri, Cep telefonunuzdan arayan numarayı silmemeleri gerektiğini, mahallenizde bulunan mahalle polisinizle irtibat kurulmasını, Polis merkezini arayarak bilgi edinilmesi gerektiğini ve bu tür şahıslara kesinlikle kimlik bilgilerinin verilmemeleri için uyardı.

KARS’TA POLİS VATANDAŞLARI KONTÖR DOLANDIRICILIĞINA KARŞI UYARDI
KARS’TA POLİS VATANDAŞLARI KONTÖR DOLANDIRICILIĞINA KARŞI UYARDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 14:10:02
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 14:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?