7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Köpeklerin havlaması hayatını kurtardı

Kars'ta, yalnız yaşadığı evde köpeklerin havlama sesine dışarı çıkan belediye işçisi, geri döndüğünde evinin tavanını yıkılmış halde gördü. 

Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde temizlik işçisi olarak çalışan geçici işçi Bayram Kuytan (38), dün akşam saatlerinde iş bitiminin ardından evine gitti. Sukapı Mahallesi Ercan Kümeleri Sokak 51 numaralı evde oturan ve sara hastası olan Bayram Kuytan, televizyon izlerken evin civarında köpeklerin havladığını duydu. Seslerin artması üzerine dışarı çıkan ve köpeklerin boğuştuğunu gören Kuytan, hayvanları kovduktan sonra evine geri döndü. Odaya girdiğinde, birkaç dakika önce oturduğu çekyatın üzerinde toprak ve tahta yığınlarını gören Kuytan, şok geçirdi. Bir yandan kurtulduğuna sevinen diğer yandan da maddi imkanı olmadığı için açıkta kalacağına üzülen Kuytan, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'ndan yardım talebinde bulundu. 

Asgari ücretle çalıştığı için kirada oturduğu evi tamir ettiremeyeceğinden endişe duyduğunu söyleyen Kuytan, "Bir anda şaşkına döndüm. Şimdi ben bunu kışın bu günlerinde nasıl tamir ettireceğim. Yaz olsaydı yine birkaç kişi bulur yaptırırdım" dedi. 

Kuytan'ın komşusu Şerafettin Altunbey de, köpeklerin havlaması üzerine dışarı çıktığında Bayram Kuytan'ın bağırmasını duyduğunu ve eve geldiğinde tavanın yıkıldığını gördüğünü söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 13:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?