3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Korucu kayıplara karıştı

KARS'TA KAYBOLAN KORUCUDAN 11 GÜNDÜR HABER YOK

Kars'ın Kağızman ilçesi Çayarası köyü Geçici Köy Korucusu Emirhan Yıldırım, yapılan bütün aramalara rağmen 11 gündür bulunamadı.

Çayarası köyünde sabah kahvaltısından sonra dışarı çıkan ve köy içerisinde bulunan birkaç komşusunun elektrik ve uydu tamirlerini yapan Emirhan Yıldırım(30) 11 gündür sırra kadem bastı. Jandarma ve AKUT ekiplerinin köy içerisinde ve yakın köylerde yaptıkları aramalarda Yıldırım'ın izine rastlanmadı.

"NE OLUR KOCAMI BULUN"

Kayıp korucu Emirhan Yıldırım'ın eşi Ceylan Yıldırım, Kars Valisi Ahmet Kara'ya seslenerek kocasının bulunmasını istedi.

Bir çocuk annesi olan Ceylan Yıldırım, kocasının düşmanlarının olmadığını ve köyde çok sevildiğini söyledi.

Ceylan Yıldırım, "Çok perişanız, yaşlı gözlerle Emirhan'dan gelecek haberleri bekliyorum. Köy içerisinde her yer didik didik arandı. Ama kocamın izine her ne hikmetse rastlanmadı. Hayatından edişe ediyorum. Evimizde huzurumuz kalmadı. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Emirhan kapıyı açıp içeri girecek diye bekliyorum. Ne olur yetkililer feryatlarımızı duysun. Kars Valisi Ahmet Kara'dan yardım bekliyorum. Bu işi çözecek tek kişi validir" dedi.

"ÖLÜ VEYA DİRİ BULUNSUN"

Yakınları Emirhan Yıldırım'ın devletin korucusu olduğunu ve başına her türlü şeyin gelebileceğini vurguladılar.

Emirhan Yıldırım'ın annesi Neriman Yıldırım, çocuğunun mutlaka bulunması gerektiğini ifade etti.

Çocuğunun korucu olduğuna dikkat çeken acılı anne Neriman Yıldırım, "Çocuğm buhar olup uçmadı ya. Mutlaka bir yerlerdedir. Ölü veya diri çocuğumun bulunmasını istiyorum. Çoluk çocuk perişan olduk. Uykularımız kaçıyor. Uyuyamıyoruz. Başına ne geldi diye kara kara düşünüyoruz. 1,5 yaşındaki kızı babasını arıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Yetkililer devletin korucusu olan oğlumu bulsun" diye sitem etti.

KORUCU SON OLARAK KÖY MERKEZİNDE GÖRÜLMÜŞTÜ

Emirhan Yıldırım, son olarak 19 Kasım 2010 tarihinde saat 19.00 sıralarında köy merkezinde görülmüştü. Arkadaşlarına düğüne gideceğini söyleyen Emirhan Yıldırım'dan o günden bugüne haber alınmıyor. Yapılan bütün aramalara rağmen Yıldırım'ın izine rastlanmadı. Jandarma olayla ilgili her türlü ayrıntıyı değerlendiriyor. Köyde Emirhan'ı gören ve yerini bilen yok.

Köy korucusu Emirhan Yıldırım'ın kaybolduğu günden bugüne 11 gün geçti. Yetkililer her yerde korucuyu arıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 14:10:05
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 14:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?