6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Köy çocuklarının kayak keyfi

Kars'taki Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde köy çocuklarının kayak keyfi ilginç görüntüler oluşturdu. 

Türkiye'nin en ünlü kayak merkezi yanı başlarında olmasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle kayak merkezine hiç gelemeyen köy çocukları, kayak evinde telesiyeje binerek kızakla kaydılar. Kayak evinde kızakla kayan köy çocukları önlerinde bulunan kayakçılara çarparak düşürürken heyecanlı ve güzel saatler geçirdiler. 

Sömestr tatili nedeniyle kayak merkezine yoğun bir ilgilinin olduğunu belirten Kar-Sar-Tur A.Ş. Genel Müdürü Zafer Atakan, "Sömestr tatilinin tam ortasındayız. Havanın da bize yardımıyla uzun zamandır beklediğimiz kar yağışı 3 gündür başladı. Dolayısıyla buraya gerek kırsal ve yöresel alandan, gerek Türkiye'nin dört bir yanından gerekse sınır ötesinden gelen tüm konuklarımıza çok keyifli bir ambiyans sunabiliyoruz. Pistlerimizin durumu güzel. Ana amaç konuklara üst düzeyde hizmet vermektir" dedi. 

Birçok kayak merkezinde karın az olduğunu söyleyen Atakan, "Komşu şehirler için üzülerek söylüyorum; arada çok büyük bir kar farkı var. Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde neredeyse toprak görünüyor. Haberlerini alıyoruz. Oradaki müşteriler ve konuklar kayak için otobüslerle akın akın buraya geliyorlar. Bizim için sevindirici. Onlar için üzücü. Biz de onlarla aynı üzüntüyü paylaşıyoruz. Kar yağışı buradaki izdihamı ve yoğunluğu da artırmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 13:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?