2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Köylü kadınların msn ilgisi

KÖYLÜ KADINLARIN MSN İLGİSİ

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyündeki kadınlar, internet aracılığı ile Messenger (MSN) üzerinden gurbetteki akrabalarıyla uzun uzun görüşmeye dalınca ineklerini sağmayı dahi unutuyor.

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, köylü kadınlar da çağa ayak uyduruyor. Köylü kadınların gurbette bulunan akrabalarıyla MSN üzerinden görüşmeleri ilginç görüntülere sahne oldu. Yaşları 60 ile 75 arasında olan kadınların birbirleriyle MSN'den görüşmeleri, çevredekileri de hayretler içinde bıraktı.

İstanbul'da bulunan akrabalarından Hediye Polat ve Seher Polat ile koyu bir sohbete başlayan, uzun uzun görüşerek hasret gideren Kızhanım Yılmaz, "Torunların eğitimi için eve çekilen internet çok iyi bir şeydir. İnternet köye geldiğinden beri gurbetteki akrabalarımızla sık sık görüşüyoruz. Hepsini de burada görüyoruz. İnternet çok büyük bir velinimettir. Buraya köylü kadınlar geliyor, MSN ile gurbetteki eş ve çocuklarıyla görüşüyorlar. Eskiden mektuplar yazıyorduk, o zamanlar böyle şeyler yoktu. Şimdi

gurbettekilerden haberimiz var, onlarla görüşüyoruz. Ama sohbete dalınca ineklerimi sağmayı unuttum, şimdi gidip ineklerimi sağacağım" dedi.

Kızhanım Yılmaz, eline aldığı naylon kutu ile ahıra giderek ineklerini sağmaya başladı.

KÖYLÜ KADINLARIN MSN İLGİSİ
KÖYLÜ KADINLARIN MSN İLGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:51:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 12:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?