6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Köylülerin 'baz istasyonu' isyanı

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Kaynarlı köyünde GSM operatörlerini protesto eden vatandaşlar, cep telefonlarının çekmesi için tavuk kesip dua etti.

Sabah saatlerinde aile mezarlıklarına akın eden Kaynarlılılar, dönüşte köylüler ellerine aldıkları cep telefonları ve 'baz istasyonu istiyoruz', '3G dünyada, cep telefonu çekmez Kaynarlı'da' yazılı pankartlarla köyün en yüksek tepesine çıktılar. Çıktıkları tepede yanlarında götürdükleri tavuğu cep telefonlarının önünde kesen köylüler dua etti.

150 hane ve 800 nüfusu bulunan bir köyde cep telefonunun çekmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu anlatan Köy Muhtarı İlhan Keskin, cep telefonu çekmediği için öğretmenlerin bile köylerine gelmek istemediğini kaydederek, "Cep telefonunun çekmemesi bizim için büyük bir sıkıntı. Bir görüşme yapabilmek için köyün en yüksek tepesine çıkmak zorunda kalıyoruz. Buradan GSM operatörlerine sesleniyoruz. Köyümüze bir baz istasyonu kurulsun" dedi.

Celil Keskin isimli köylü ise, tüm dünyanın 3G kullanmaya başladığını fakat kendilerinin henüz cep telefonu bile kullanamadığını anlatarak, "Artık köyümüzde rahatça cep telefonu kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

GSM operatörlerine baz istasyonu kurulması için bir çok kez dilekçe verdiklerini anlatan köylüler sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 13:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?