6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kriz Kars'ı olumsuz etkiledi

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Güvensoy, ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin il ekonomisini olumsuz etkilediğini belirterek hayvansal ürünlerin değerini bulmadığını söyledi.


Krizin Kars esnafını çok ciddi bir şekilde etkilediğini belirten KTSO Başkanı Ali Güvensoy, "Bazı işyerleri siftahsız kepenk kapatıyor, bazı iş yerlerinde ise ya satılık ya da kiralık yazısı bulunuyor. Kriz şehrimizin ekonomisini vuruyor. Bakalım ne olacak. İnşallah sonumuz iyi olur.

Yani bugünkü durum iç açıcı olmadığı gibi işsiz üniversite mezunlarımız var, internet kafelerde, kahvehanelerde barınıyorlar. Buna karşı bir iş istihdamı sağlamak lazım. Bu krizden dolayı esnafımız yanında 2 işçi çalıştırırken birisini çıkartmak zorunda kalıyor, ya da tamamını çıkartmak zorunda kaldı. Sanayimiz son derece kötü durumda. Kars'ın ekonomik durumu geriye gidiyor.

Krizin aşılması için devletimiz bir çözüm bulsun. Krizi atlatmamız için ekonomide gereğini yapmamız lazım" dedi.


Hayvancılığın durumu hakkında da bilgi veren Güvensoy, "Kars'ta hayvancılık iç acıcı bir durumda değil, çok geriledi. Geçmişte ithal et ve kaçak hayvan durumu da bunu etkiledi. Hayvancılık cazip halde değil. Yani onu da bu kriz etkiledi. Belli konularda hayvancılığı da vurdu diyebiliriz. Hayvancılıkta bir gerileme söz konusudur. Kars'ta bu çok önemlidir. Her beş dükkandan birisi kiralık veya satılık durumdadır. Daha önce kiraya tutanlar bir yıl duramıyor. 6 ay durup kira pahalı olduğu için orasını bırakıp başka kör semtlere doğru gitmek zorunda kalıyorlar.

Çünkü kirayı ödeyemiyorlar. Yani açık ve net bir şekilde ifade etmek gerekirse kriz hayvancılığı da, ekonomiyi de, sanayiyi de her tarafı ciddi bir şekilde etkiledi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 12:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?