4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Kubat fırtınası esti

Kars Belediye Başkanlığı’nın bu yıl 2’ncisini düzenlediği ‘Beyaz Uykusuz Uzakta’ adlı kültür sanat festivalinde Kubat rüzgarı esti.

Kars İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen konsere yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Ünlü türkücü Kubat, seslendirdiği bir birinden güzel türkülerle konsere katılanları adeta büyüledi.

Konser öncesi Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a, protokole ve salonu tıklım tıklım dolduran binlerce Karslıya teşekkür eden Kubat, “Kars’ta olmaktan, soğuğa rağmen salonu doldurarak beni bağrına basan siz Karslılara konser vermekten dolayı mutluyum” dedi.

Daha sonra programına başlayan ünlü türkücü Kubat, söylediği bir birinden güzel parçlarla salonda bulananları coşturdu. Kubat’ın türkülerine eşlik eden Karslılar, türküler eşliğinde halay çekerek oynadı.

Gece geç saatlere kadar süren konserde salonu dolduran vatandaşlar Kubat ile resim çektirmek için adeta bir biriyle yarıştı. Konser sonunda Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş ile birlikte Türkücü Kubat’a çiçek ve plaket verdi. Kubat, Karslılardan bu kadar yoğun ilgi göreceğini beklemediğini ve yoğun ilgi karşısında mutlu olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’ta yaptığı açıklamada; “Demek ki, Kars’ta bu tür güzel etkinlikler olabiliyor. Kavgasız gürültüsüz çoşkulu bir şekilde herkes gönlünce eğlendi. Kars Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri devam edecek” diye konuştu.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen konsere Vali Yardımcıları Murat Demirci, Karahan Daştan, Ünal Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Zeki Gürcan, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşleriyle birlikte katılırken çok sayıda kurum ve daire müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 18:21:53
Güncelleme :24 Mart 2012 Cumartesi 22:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?