6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Küçük çocuğa Kaymakam sevgisi

Kars'ın Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, karne dağıtım töreni öncesinde gittiği köylerde sevgiyle karşılandı.

Kaymakam Altunbaş çocuklara çikolata dağıttı, kucağına alıp sevdi, Türkçe bilmeyen bir çocuğa ise ismini Kürtçe sordu. At üzerinde tarladan gelen köylüyle ayak üstü sohbet eden Kaymakam ata binmekten ise korktu.

Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş ilçeye bağlı Akkoz köyü, Akkoz Yaylası, Belencik, Kalebaş Yaylası köyleri ile Karakurt nahiyesinde ilköğretim okullarını dolaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yurtkan Öğün ile birlikte ilçeden yola çıkan Kaymakam Altunbaş, at üzerinde tarladan dönen bir vatandaşla ayak üstü sohbet etti. Köylü attan inmek istese bile Kaymakam buna izin vermedi ve aralarında tatlı bir konuşma geçti. Köylü ise derdini dinleyen Kaymakamın ata binmesini istedi. Kaymakam ise ata binmekten korktu ve, "Süvarinin atına izinsiz binilemez" diyerek esiri yaptı. Atın huysuz olduğunu öğrendiğini ve bu yüzden binmek istemediğini söyleyen Kaymakam'a vatandaşlar ise, "Yoksa Başbakan gibi düşmekten mi korktun" sorusunu yönelttiler.


Kaymakam Altunbaş bu sıcak sohbetin ardından Akkoz köyüne gitti ve ilk olarak bakkaldan çocuklar için çikolata alışverişi yaptı. Altunbaş köyde çocuklara çikolata dağıttıktan sonra da okulu ziyaret etti ve öğrencilerle hem sohbet etti hem de yazlık elbise dağıttı. Altunbaş, bilgisayar odasında ders yapan ve satranç oynayan öğrencilerle beraber satranç da oynayarak yanlarına oturup yaz tatilinde ders çalışmayı ihmal etmemelerini istedi. Altunbaş, e-mail adresini de tahtaya yazarak öğrencilerin sıkıntı ve isteklerini kendisine mail yoluyla iletmeleri tavsiyesinde bulundu.


Okul ziyaretinden sonda Akkoz köyü yakınlarında bir tarlada vatandaşın çocuklarıyla birlikte çalıştığını gören Kaymakam yanına uğrayarak tokalaştı, hal ve hatırlarını sordu. Altunbaş köylünün tarlaya yaptığı kulübeye doğru giderken de 5 yaşlarında bir çocuğu kucağına alıp sevdi. Kulübeye oturduktan sonra yine gözü çocuğu aradı, isminin ne olduğunu sordu. Çocuğun Türkçe bilmediğini öğrenince de şansını Kürtçe'de denedi. Çocuğa Kürtçe olarak isminin ne olduğunu soran Kaymakam tarla sahibinin sorunlarını dinledikten sonra köyden ayrıldı.


Kaymakam Ahmet Altunbaş, "Öncelikle köyleri gezmek bizim görevimiz. Tabi ki köylerde bilgisayar kullanmayı bilmek ve internete girmek çok güzel bir duygu. Bu arada okullarımızın eksiklerini de tespit ediyoruz ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına daha sağlıklı görmek istiyoruz. Sağ olsunlar köylüler her zaman bizlere gönüllerini açmışlar. İnşallah daha güzel hizmetler yapacağız" dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci de, "Bildiğiniz gibi eğitim-öğretim oldukça önemlidir. Çocuklarımıza yaz tatilinde ne yapacakları hususunda birkaç öneride bulunmak istiyorum. Boş zamanlarında yine tatil kitapları okusunlar. Bizler, köy ilköğretim okullarına çok önem veriyoruz. Sayın Kaymakamımız zaten bu konuda çok titiz. Onun için çocuklarımız memnun oluyorlar. Velilerimizle de görüşüyoruz. Bizler, ilçemizin hemen hemen bütün köylerini gezdik ve bu ikinci turumuz oldu. Buradaki öğrencilerimize çam
sakızı çoban armağanı kazak, gömlek gibi giyecekler dağıttık" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?