2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

KÜ'de mezuniyet coşkusu

KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet töreni Dr. Necati Kaya Spor Salonu’nda yapıldı.

Törene Kars Vali Vekili Murat Demirci, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Adalet Komisyonu Başkanı Ümit Selçuk Doğan, Rektör Yardımcıları, Bölüm Başkanları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler adına Devlet Konservatuarı öğrenci Nurcan Öz bir konuşma yaptı.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Abamüslüm Güven, üniversitelerin dünyaya açık çağdaş yapılarıyla bulundukları kentlerin gelişimine bilimsel, ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan katkı sağladığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven; “Bildiğiniz gibi eğitiminize devletimizin katkısı9 ailelerim,z,n katısının çok üzerindedir. Israrla söylemek istiyorum. Devletimize ve gelecek nesillere borcunuzu ödemek için Ulu Önder Atatürk’ün ‘Millet Sevgisi Hizmetle Ölçülür’ vecizesini de kendinize ilke edinmelisiniz. Çağdaş Cumhuriyeti yüceltmenin onurunu gönlünüzde, sorumluluğunu omuzlarınızda hissetmelisiniz. Artık borç ödeminin zamanı geldi. Bundan sonra makamınızı, şöhretinizi kendiniz yaratacaksınız” dedi.

BU ÜLKEDE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞIYORSAK ULU ÖNDER ATATÜRKE’E BORÇLUYUZ

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Türkiye’de güven ve huzur içerisinde yaşamayı ulu önder Mustafa kemal Atatürk’e borçlu olduklarını vurguladı.

Rektör Abamüslüm Güven; “Eğer bugün bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşayabiliyor ve bu ülkenin her türlü imkanlarından faydalanabiliyor isek bunu hiç şüphesiz Büyük Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Kendilerini minnet ve saygı ile anıyorum” diye konuştu.

Daha sonra üniversite birincilerinin belgeleri ve hediyeleri verildi. 2009-2010 Öğretim yılında üniversite bazında Sudan Çetinkaya Fen Edebiyat Fakültesi’nden 1’inci, Muhammet Yılmaz Kars Sağlık Yüksek Okulu’ndan 2’nci, Nuray Kaya Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu’ndan 3’üncülük ile ilk üç sırayı aldılar.

Üniversite bazında ilk üçe giren öğrencilerin sertifika ve hediyelerini rektör Abamüslüm Güven verdi. Diğer dereceye giren öğrencilerin ödüllerini ise vali vekili Murat Demirci, Adalet Komisyonu Başkanı Ümit Selçuk Doğan, Rektör Yardımcıları ve Bölüm Başkanları verdi.

Törende Sağlık Meslek Okulu mezunu öğrenciler meslek andını içti, Ardından öğrenciler keplerini attılar. Salon bir anda havada uçuşan keplerle doldu. Kafkas Üniversitesi mezuniyet töreni Konservatuar öğrencilerinin konseriyle devam etti.

Kafkas Üniversitesi bünyesinde 4 fakülte, 3 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksek Okulu ve 1 Devlet Konservatuarı bulunduruyor. KAÜ’den bu yıl 2 bin 592 öğrenci mezun oldu.

KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU
KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU
KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU
KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 17:34:02
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?