6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kur'an kursu öğrencileri yarıştı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Kur'an kursu öğrencileri arasında 'Dini bilgi' yarışması düzenlendi.


Sarıkamış ve köylerinde eğitim veren 6 Kur'an kursundan 18 öğrencinin katıldığı 'Dini Bilgi' konulu yarışma Sarıkamış Merkez Camii'nde yapıldı. Yarışmaya katılan öğrencilere, Kur'an kurslarında görmüş oldukları din dersleriyle ilgili 20 soru soruldu. Merkez Camii'nde düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren Sarıkamış Müftüsü Nejdet Arman, "Burada eğitime ağırlık veriyoruz, en büyük ihtiyacımız kadınların eğitimidir. Çünkü bir kadın eğitilirse, o kadın hem çocuğunu hem kocasını hem de çevresindeki insanları
eğitir. 'Kadın toplumun aynasıdır' dersek isabet etmiş oluruz. Zira kadının yetişmişliği toplumun yetişmişliğidir. Toplumun seviyesini görmek için kadına bakmak yeterlidir. Örneğin üçüncü dünya ülkelerine baktığımızda kadın hor ve aşağı görülmektedir. Eğitim seviyesi de aynı şekilde düşüktür. Kadınlarımız üstlendikleri rollerini en iyi şekilde ifa ederlerse, neticede İslam toplumu, kültürlü ve şuurlu yeni bir nesille gelecek aydınlık günlere doğru hızla ilerleyecektir" dedi.
Dini bilgi yarışmasının birincisi Çamyazı Kur'an kursu öğrencileri Merve Nur Ekinci, Meliha Güler ve Kefser Atama olurken, ikinci Kazım Karabekir Kur'an Kursu öğrencileri ve üçüncü Yukarı Sarıkamış Kur'an kursu öğrencileri oldu. Yarışmada ilk üçe giren 9 öğrenci ile öğreticilerine Müftüsü Nejdet Arman tarafından Kur'an-ı Kerim ve Vehbi Vakkasoğlu'nun Çanakkale'de Şahlananlar isimli kitabı hediye edildi.


Yarışmada birinci olan Çamyazı Kuran Kursu öğrencileri Merve Nur Ekinci, Meliha Gülger ve Kefser Atama 12 Mayıs'ta Kars'ta yapılacak olan 'Dini Bilgiler' yarışmasında Sarıkamış'ı temsil edecek ve İl birinciliği için yarışacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?