5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kurban pazarı hareketlendi

Türkiye'nin hayvan varlığı bakımından ilk 5 ili arasında yer alan Kars'taki hayvan pazarında, Kurban Bayramı'na 2 hafta kala yoğunluk yaşanıyor. Kurban Bayramı için yetiştirdikleri hayvanlarını satmak için kentin çıkışındaki hayvan pazarına getiren besiciler ile şehir dışından gelen alıcılar arasında kıyasıya pazarlıklar yapılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki kurbanlık satışlarının çok iyi gittiğini belirterek, şehir dışına sevklerin devam ettiğini söyledi. İl ve ilçelerdeki vatandaşların kurbanlıklarını rahatlıkla satabilmeleri için müdürlük olarak gerekenleri yaptıklarını dile getiren Düzgün, "Besicilerin sıkıntı yaşamaması için nöbet sistemi de başlattık. Kurbanlık satışlarından memnunuz" diye konuştu.

Düzgün, bu hafta sonu itibarıyla İstanbul'un Anadolu yakasına da kurbanlık sevk etmeye başladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Şu ana kadar 110 bini büyük, 50 bini de küçük olmak üzere 160 bin kurbanlık sevki gerçekleştirdik. Ağırlıklı olarak İstanbul'un Anadolu yakası, Kayseri, Konya, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Rize'ye sevk yapıyoruz. Kurbanlık fiyatları da 3 bin ile 7 bin TL arasında değişiyor."

AA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2013 Salı 18:43:52
Güncelleme :2 Ekim 2013 Çarşamba 12:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?