6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kurban sevkiyatında sıkı denetim

KURBAN SEVKİYATINDA SIKI DENETİM

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan sevkıyatlarında sıkı denetimlerin sürdürüldüğü bildirildi.

Tarım İlçe Müdürlüğü, belediye ve jandarma ekipleri her yıl olduğu gibi bu yıl da kaçak hayvan çıkışını önlemek amacıyla belli bölgelerde denetleme yapıyor.

Kaymakam Ahmet Altunbaş, bayram öncesi bölgede hayvan hareketlerinin yoğunlaştığını belirterek ilgili kurumların bir dizi önlemler aldıklarını söyledi. Altunbaş," Kurban Bayramı öncesinde hayvan sevkıyatı artmaktadır. Özellikle Doğu illerinden büyük şehirlere önemli oranda hayvan sevki olmakta ve buna paralel olarak pazar yerleri dışında hayvan satış yerleri çoğalmaktadır. Hayvan satışı ve sevkinde, bulaşıcı ve salgın hayvan hastalıklarının yayılma riski artmaktadır. Bu sebeple kurbanlık satış yerlerinde hayvan sevkleri esnasında muhtemel bir hastalığın bulaşması ve yayılmasını önlemek için denetimler ayrı bir önem taşıyor. Bu sebeple denetimler arttırılmıştır" diye konuştu

Kontrollerde aşısız, küpesiz, veteriner sağlık raporu olmayan hayvanların ilçe dışına çıkışına izin verilmeyeceği, bu kurala uymayan hayvan satıcılarına Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu'na göre 2 bin TL'den başlayan miktarda cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 14:17:03
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 14:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?