6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kurbanlıklar elde kaldı

KARS'TA KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Kars'ta, Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala hayvan pazarında bekledikleri hareketliliği görmeyen, kurbanlıkları ilde kalan satıcılar bir de soğukla mücadele ediyorlar.

Önceki bayramlarda günler önce pazara akın edip kurbanlıklarını alan vatandaşlar, bu yıl sadece hayvanların fiyatlarını sorup ayrılıyorlar. Büyükbaş hayvanların 2 bin ile 4 bin lira arasında, küçükbaş hayvanların ise 200 ile 450 lira arasında müşteri beklediği pazar satıcıları "Bu yıl satışlar çok düştü. Ekonomik kriz tüm sektörleri etkilediği gibi hayvancılık sektörünü de ciddi anlamda vurdu. Piyasa fiyatları inanın hayvanın yediği yemin parası bile değil" şeklinde konuştular.

Yem fiyatlarının gün geçtikçe artmasından şikayet eden satıcılar, "Geçen sene sattığımız hayvanın fiyatıyla şu anki fiyat hemen hemen aynı. Ama yine de vatandaşlar kurbanlıklara ilgi göstermiyor. Bugün son gün olmasına rağmen henüz daha siftah yapamadık. Allah yardımcımız olsun. Bu şekilde devam eder ise hayvanlarımız elimizde kalacaktır" dediler.

Havanın güneşli olmasına rağmen rüzgar ve soğuktan üşüyen bazı hayvan satıcıları ise ateş yakarak ısınmaya çalıştılar

KARS'TA KURBANLIKLAR ELDE KALDI
KARS'TA KURBANLIKLAR ELDE KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 15:03:01
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 16:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem polat IP: 78.185.220.xxx Tarih : 26.11.2009 19:05:06

bir adet 12 kg gelen bir kuzu 400 tl olursa bir adet düğe 2000 bin tl olursa gariban kurban kesemez  satıcının elinde kalması normaldir fiyatlar normal oluyorda kurbanlıklar elde kalınca normal olmuyormu bu fiyatlara bu sene değil hersene elde kalır bu devir sadece satıcıların bende zamanında hayvancılıkla ugraştım ben getirdiğimde bayrama bir hafta kala ben bitirmiştim o sene milletin elinde kalmıştı