5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kurs kayıtları başlıyor

Kars'ta SİPPOYAKİ Japon Süsleme Sanatları Eğitim Kursları için kayıtlar yarın başlıyor. Kurs için başvurular Kent Konseyi'ne yapılacak.
 
Kent Konseyi Temsilcisi Zübeyde Aktaş, ekonomik özgürlükleri olmayan kadınların ve kız çocuklarının bir araya getirilmesiyle açılacak atölyelerde çeşitli el sanatlarında eğitim faaliyetine başlanacağını söyledi. 

Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma Derneği (SÜRKAL), Kars Belediye Başkanlığı ve Kars Kent Konseyi işbirliğiyle başlatılan SİPPOYAKİ Japon Süsleme Sanatları Eğitim Kursları için kayıtlar yarın başlıyor. Belediye Başkanlığı Kadın Çalışmaları Birim Yetkilisi Ruken Erdoğdu ve Kars Kent Konseyi Temsilcisi Zübeyde Aktaş tarafından konuyla ilgili bilgi verildi. Kent Konseyi Temsilcisi Zübeyde Aktaş, ''SİPPOYAKİ Japon Süsleme Sanatları Eğitim Kursları ortaklar SÜRKAL, Kars Belediye Başkanlığı, Kars Kent Konseyi ve Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun çok önem verdiği bir proje. Belediye Başkanlığı olarak kadın ve kız çocuklarımızın insan haklarının korunması için alınacak tüm tedbir ve çalışmalarda çok samimiyiz ve tüm projelere destek vermekteyiz" dedi. 

Projenin hedefi hakkında bilgi veren Aktaş, "Bu projede hedef Karslı kadın vatandaşın evden çıkması, kadına istihdam sağlanması ve en önemlisi aile ekonomisine katkı sağlayacak kadın modeldir. Yakın tarihte açılışı yapılacak olan Kadın Dayanışma Merkezi ile bu çalışmalar daha da hızlanacak ve bu çalışmaları Dayanışma Merkezi'ne kaydıracağız; merkezde üretim ve pazarlama yapılacak. Belediye Başkanlığı olarak Karslı kadın vatandaşlarımızın ve genç kızlarımızın kurslara katılımlarını bekliyoruz. Kars Belediye Başkanlığı'nca Faikbey Caddesi üzerinde bulunan eski Rus binası alınıp restore ettirilerek Kadın Dayanışma Merkezi olarak bu projede yer almak isteyen Karslı kadınlarımızın hizmetine sunacaktır" diye konuştu. 

Ekonomik özgürlükleri olmayan kadınları ve kız çocuklarını bir araya getirerek açılacak atölyelerde geleneksel el sanatlarından yola çıkılarak çeşitli el sanatlarında eğitim faaliyetine başlanacağını vurgulayan Aktaş, "Bu atölyelerden ikisi halıcılık ve bilgisayar kursu; diğer atölyeler de ihtiyaçlara göre şekillendirilecektir. Ekonomik olarak herhangi bir gücü olmayan kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve yaşamını kendi iradesi doğrultusunda sürdürebilmesi için en temel gereksinimi, kendi ekonomik gelirinin olmasıdır. Bunun için de kadının iş yaşamına katılması gereklidir. Herhangi bir mesleki eğitim almamış kadın için iş bulma konusu da oldukça zor olmaktadır. Bu projenin amacı bu kadınları bir araya getirerek, kadınlar için açılacak atölyelerde, geleneksel el sanatlarından yola çıkarak, kadınlara yeni beceriler öğretilerek, stilize ve modernize edilmiş turiste dönük hediyelik eşyaların üretilmesinin turizme dönük semt pazarlarında, otellerde ve ören yeri girişlerinde satılmasının sağlanmasıdır" şeklinde konuştu. 

Halı atölyesindeki 20 kursiyerin dönüşümlü olarak dokudukları halılardan ücret alacağı bildirilirken kursiyerlerin, isteklerine bağlı olarak devam ederlerse istihdam edilecekleri belirtildi. Kursiyerlerin eğitim sonunda Halk Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika alacakları kaydedilirken ilgi duyan ev kadınlarına kursa katılım çağrısı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 15:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?