2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Kurslarda yakacak sıkıntısı

DİKİŞ-NAKIŞ KURSLARINA GİDEN GENÇ KIZLARIN YAKACAK SIKINTISI

Kars'ın Selim İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından köylerde açılan ve genç kızların, kadınların umudu olan dikiş-nakış kurslarının düzenlendiği binalarda ısınma sıkıntısı yaşanıyor. Odalar, kursiyerler tarafından evlerinden getirilen tezeklerle ısıtılmaya çalışılıyor.

İlçenin Çıplaklı, Başköy, Beyköy, Karakale, Akçekale ve Sarıgün köylerinde devam eden dikiş-nakış kurslara genç kızların yanısıra yaşlı kadınlar da katılıyor. Genç kızlar kurslarda hem vakitlerini değerlendiriyorlar hem de çeyizlerini hazırlama fırsatı buluyorlar. Sabah erken saatlerinde evlerdeki işlerini bitirdikten sonra dikiş-nakışın yapıldığı ve camları naylonlarla örtülü binaya akın eden kursiyerler, evlerinden getirdikleri tezekleri yakarak ısınıyorlar.

Usta öğreticilerden Meral Akar, genç kızların el becerilerini geliştirmek için çalıştıklarını belirtti. Genç kızların kendi çeyizlerini, yaşlı bayanların da çocuklarının çeyizlerini hazırladığını anlatan Akar "Kursiyerlerimize bir elişini yapmayı, topluma kazandırmayı, ekonomiye katkıda bulundurmayı öğretiyoruz. Artık toplumumuz bayağı değişti. Artık okula eğitime öncelik verildiği için onlar da kendi çocuklarının çeyizlerini hazırlamak için geliyorlar. Burada nakış işleri, el işleri, ekonomi değeri daha yüksek işler yapmaktayız" dedi.

Kurslarda yakacak sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Akar "Yakacak sıkıntımız var. Kursiyerlerimiz ekonomik durumu çok yüksek olan insanlar değiller. Fakat gönülleri zengin oldukları için sorunları aşıyoruz" diye konuştu.

Sarıgün köyündeki kursiyerlerden Didem Bastaban ise, "Kömürümüz, sobamızda yakacak bir şeyimiz yok. Tezekleri güçlükle evlerimizden getiriyoruz. Buraya kömür yakacak getirilse iyi olacak" ifadelerini kaydetti.

DİKİŞ-NAKIŞ KURSLARINA GİDEN GENÇ KIZLARIN YAKACAK SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 14:52:04
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?