6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kurşun yaralı doğan tedavi edildi

Kars Kalesi civarında kanatlarından kurşunlanmış şekilde bulunan yaralı doğan, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi kliniğinde tedavi altına alındı.


Kars Kalesi civarında gezintiye çıkan gençler tarafından bir ağaç kovuğunda kanatlarından silahla vurulmuş yaralı bir doğan bulundu. Yaklaşık bir haftadır uçamayan doğanı veteriner hekime götüren gençler, bir sonuç alamayınca Fayton Pazarı'na getirdi.

Kaldırım üzerinde meraklı bakışlar altında tedirgin bir şekilde bekleyen doğan, çevredeki vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kırık kanatlarından tutarak havaya kaldırdıkları doğanı cep telefonlarıyla resimleyen gençler hayvanın acı çekmesine neden oldu. Olayı gören gazeteciler, sahip çıktıkları doğanı veteriner hekim kliniğine götürdü. Burada veteriner hekim Olcay Öztürkler tarafından doğanın kanatlarına pansuman yapılarak bandajlandı. Doğan daha sonra baykuş, doğan ve kartallara ilgisiyle tanınan ve geçtiğimiz yıllarda Kars'ta resim sergisi açan Kafkas Üniversitesi'nde görevli avukat Selahattin Gültekin'in de yardımıyla üniversitenin Veteriner Fakültesi kliniklerine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 12:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?