4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Kurtlar köylere indi!

Kars'ta ağır kış koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan kurtlar köylere kadar indi.

Merkez Yücelen Köyü'ne gündüz vakti gelen 6 kurt korku dolu anlar yaşattı. Kurtlardan bir tanesi çoban köpekleri tarafından boğuldu.

Kars'ın Yücelen Köyü'nde aç kurtlar, köylüleri korkuttu. Telaşa kapılan köylüler, köpeklerin zincirlerini çözerek kurtların üzerine saldı. Kurtların 5'i kaçarken, kaçamayan bir tanesi ise bir evin avlusuna girdi. Burada çoban köpekleri tarafından kıstırılan kurt, boğularak öldürüldü.

Yücelen Köyü Muhtarı Turan Koyuncu, köylerine kış mevsiminde aç kalan kurtların sıkça geldiğini söyledi. Dün de 6 kurdun köye geldiğini ve köyde panik yaşandığını anlatan Koyuncu, zincirlerinden çözülen köpeklerin kurtlardan birini boğarak öldürdüğünü belirtti.

KARS'TA EĞİTİME ARA

Kars Valiliği, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il düzeyinde tüm okulları yarın tatil etti. Öğrencilerle birlikte resmi kurumlarda çalışan engelli ve hamilelerin yarın izinli sayılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, tatil kararında son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının dikkate alındığı belirtildi. İl genelinde faaliyet gösteren bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime 21 Aralık günü ara verildiği kaydedildi. Kamu kurum, kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de Cuma günü idari izinli sayılacağı ifade edildi.

...
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2012 Perşembe 16:47:28
Güncelleme :27 Aralık 2012 Perşembe 09:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?