6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kutlamalarda renkli görüntüler

1 Mayıs İşçi Bayramında Kars'ta renkli görüntüler yaşandı. Kutlamalara katılan iki küçük çocuk, taşıdıkları pankartları bir kenara bırakıp kaldırım üzerinde sek sek oynadı.


Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) ve Türk-İş öncülüğünde Atatürk Caddesi üzerinde düzenlenen basın açıklamasına; 78'liler Derneği temsilcileri, İHD ile siyasi parti üyelerinden oluşan yaklaşık 700 kişi katıldı. Basın açıklaması, 1977 yılında Taksim Meydanı'nda hayatı kaybeden işçilerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.


1 Mayıs ile ilgili Türkçe ve Kürtçe pankartlar taşıyan grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Mustafa Taştan, "Geleceğimizi karartan bu ırkçı-şöven yapılaşmayı durduracağız. Özlediğimiz özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik bir ülkeyi mutlaka yaratacağız. Darbe artığı bu Anayasa'dan kurtulacağız, çok kimlikli, çok kültürlü, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir Anayasa talebimizi yükselteceğiz.

Kürd'üyle, Türk'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle sokaklarında kardeşlik türküleri söylenen, emeğin hakkının, emeğin namusunun, insanlık onurunun en temel değerler olarak görüldüğü bir ülkeye mutlaka ulaşacağız. Çünkü biz başka bir yaşamın, başka bir Türkiye'nin mümkün olduğunu biliyoruz. Bizler şiddetin ve silahların teslim aldığı bir gelecek değil, umut dolu yarınlar istiyoruz. Bizler sokakları milliyetçi linç çetelerinin teslim aldığı bir ülke değil, barışın, kardeşliğin ve bir arada yaşama arzusunun egemen olduğu bir ülke istiyoruz. Bizler, nerdeyse soluduğumuz hava dahil bütün ihtiyaçlarımızın, okullarımızın, hastanelerimizin özelleştirildiği, sermayeye peşkeş çekildiği bir ülke değil, herkesin bütün kamu hizmetlerden parasız yararlandığı bir ülke istiyoruz" dedi.


Kutlamalarda babaları Eğitim Sen Kars Şubesi eski Başkanı Tuncer Uşar'la birlikte basın açıklamasına katılan 6 yaşındaki Berken "İşsizliğe, Yoksulluğa, Yolsuzluğa Hayır", 8 yaşındaki Taylan da "Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz" dövizleriyle bütün dikkatleri üzerlerine çektiler. 6 yaşındaki Berken ise elinden düşürdüğü dövizi ayakların altından kurtarmakla meşgul olurken bir yandan da sağa-sola koşmaya başladı.

Zaman zaman da atılan sloganlara eşlik etmeye çalışan Berken'e büyükleri yardımcı oldu. Programın uzaması üzerine sıkılan Berken, kaldırıma çıkarak kendi haline oyun oynamaya başladı. Berken özerindeki miting yeleğini de çıkararak sek sek oynadı. Gazetecilerin de ilgisini çeken Berken bu defa da kamera ve fotoğraf makineleriyle oynamaya başladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?