5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kutup ayısı Kars'ta

Kar yağışının devam ettiği Kars'ta, yeni yılın simgesi çam ağaçlarında beliren kutup ayısı şekilleri ilginç görüntüler oluşturdu.
Kars'ta ağır kış şartları her geçen gün etkisini artırıyor. Kar yağışının da devam ettiği kentte ev kadınlarının ilk işi sabah saatlerinde evlerinin kar tutan merdivenlerini temizlemek oluyor. Kadınlar, sobaların yakılması ve çocukların okula gönderilmesiyle meşgul olurken erkekler ise erken saatte açtıkları işyerlerinin önündeki karları temizliyorlar. Soğuktan korunmak için kat kat elbise giyen vatandaşlar işlerine yetişmenin derdinde, sokak köpekleri ise çöplük alanlarda karınlarını doyurmanın
telaşındalar. Seyyar arabalarıyla yük taşıyanlar rampalarda nefes nefese kalırken, bazıları da binemediği bisikleti eliyle iterek eşine yetişmeye çalıştı.
Kar, en ilginç görüntüleri de yeni yılın simgesi olan çam ağaçlarına yansıttı. Çam ağaçlarının dalları kar kalınlığının 18 santime ulaşmasıyla kırılacak noktaya geldi. Dallardaki kar yığınlarında kutup ayısı motifleri oluştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 11:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali ağcı IP: 88.248.85.xxx Tarih : 1.01.2009 13:38:24

benim güzrel ilimin her yerin de heran her şey olabilir onun adı kars . kars dedin mi durup düşünmek lşazım...