25
Nisan
2024
Perşembe
KARS

Kuyruk uzadıkça uzadı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programa kapsamında açılan 2 bin kişilik iş kontenjanına ilk gün 3 bin kişi başvurdu.

Başvuru yapmak üzere müdürlük binası önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, program kapsamında 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Adayların başvurularını 19-29 Eylül tarihleri arasında yapabileceklerini ifade eden Bulut, "Kars merkeze de 750 kişi, ilçelerimizle 2 bin kişi alacağız. Vatandaşlara da az önce bilgi verdim. Bu olay bir günle sınırlı değil. Hem kendilerine hem de personelimize zahmet veriyorlar" dedi.

Bulut, yoğunluk dolayısıyla zor durumda olduklarını vurgulayarak, "Tahminimize göre 6 bin kişilik bir başvuru olacak. Vatandaşlar çok acele ediyor, sabretmiyor. Herkes birbirine saygılı olamıyor" diye konuştu.

Başvuruda bulunan adaylardan İlhami Şenbağ da erken saatlerden itibaren sıraya girdiğini belirtti. Şenbağ, kuyrukta ara sıra kargaşalar yaşandığını, yetkililerin bu konuya çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2013 Perşembe 17:29:35
Güncelleme :19 Eylül 2013 Perşembe 17:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?