5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kuyucuk Gölü Festivali start aldı

Kars'ta, '1. Kuyucuk Gölü Festivali' gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle başladı. 

Festivali ilk gününde basın açıklaması yapan Kuzey Doğa Derneği Başkanı ve ABD Stanford Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Çağan Şekercioğlu, "Kafkas Kültürleri Festivali'ne de dünyanın dört bir tarafından gelen ziyaretçileri Kuyucuk Gölü'ne getireceğiz. Ayrıca Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun desteği ile belediye başkanları da pazar günü gölümüzü ziyaret edecektir.

Bu etkinlik; Kars Valiliği, Kars Belediye Başkanlığı, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Kuyucuk Köyü ve derneğimizin katkılarıyla ortak yürüttüğümüz bir çalışmadır. Konaklamalar kurulan çadırlarda ve ilk defa bu festivalde hizmete girecek olan valiliğin yapmış olduğu Kuyucuk Konaklama Evi'nde yapılacaktır. Kuyucuk Gölü'nde 190 kuş türü mevcuttur; zaman zaman 30 bine varan kuş sayılarıyla ifade edilmektedir. Gölde iki İngiliz halkalandırmacı,

Hindistan'dan gönüllü bir araştırmacı ve Türk öğrenciler tarafından kuş halkalandırma ve göç araştırma çalışmaları yapılmaktadır. Doğunun cennet bölgesi Kuyucuk'un, tanıtımının yapılması ve bu bölgenin dünya doğasına kazandırılması ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar doğrultusunda birincisini düzenlediğimiz 1.Kuyucuk Gölü Koruma Araştırma ve Doğa Festivali etkinliği ile, bir çok doğasever ve çevre gönüllülerini buluşturma çabası içerisindeyiz" diye konuştu. 

Göl kenarında çöp toplama ve farklı etkinliklerin yer aldığı festival 3 gün süreyle devam

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 11:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
agah aslan IP: 84.135.229.xxx Tarih : 5.10.2008 15:53:24

Süper calisma basarilarinizin devamini Diler 2ci bir Fetivalde Yurtdisi misafirlerle. beaber.görüsmek üzere.iyi salismalar.