5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

'Leonardo da Vinci' ile Belçika'ya

Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında hazırlanan 'Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri' programına 'Mesleki Eğitimde Staj' konulu proje ile katılan ve başarılı bulunan Kars Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'nden 6 öğrenci Okul Müdürü Fevzi Yıldız ile birlikte Belçika'ya gidecek. 

22 bin euro katkılı 'Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri' çerçevesinde 'Mesleki Eğitimde Staj' konulu projeyi hazırlayan Okul Müdürü Fevzi Yıldız ve öğrenciler Muhammed Ablak, Murat Kından, Gülcan Alalmış, Aslı Boylu, Erhan Çilgivoğlu ve Meryem Aslan aynı grupta bulundukları Manisa Saruhan Çok Programlı Lisesi'nden de 6 öğrenci ve 1 yönetici ile birlikte 23 Kasım-6 Aralık 2008 tarihleri arasında Belçika'nın Maasmechelen kentinde olacaklar. 

Büyük beğeni kazanan 'Mesleki Eğitimde Staj' konulu projenin hazırlanmasında büyük emeği bulunan Kars Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hüsniye Yasavur önümüzdeki sene için de yeni projeler hazırladıklarını ve her sene bu programa yeni projelerle katılacaklarını söyledi. 

Hayat Boyu Öğrenme Programı Genel Koordinatörü Musa Ceylan, programla ilgili olarak, "Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri ile ilgili 2008 Teklif Çağrısı döneminde bin 966 proje teklifi başvurusu yapıldı. Yapılan uygunluk kontrolleri sonucu bin 704 adeti değerlendirilmeye alındı. Bağımsız dış uzmanlarca yapılan içerik değerlendirmeleri sonucu yeter puan alan projeler arasında, ulusal öncelikler, program öncelikleri, hedef gruplara göre belirtilen yüzde oranları, sektörel, bölgesel ve kurumsal dağılım dikkate alınarak paylaştırıldı. Bu paylaştırılmanın sonucunda 259 adet asıl ve 260 adet yedek projenin desteklenmesi değerlendirme komitesi tarafından kabul edildi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 11:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?