6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Lise öğrencilerinden resim sergisi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Kazım Karabekir Lisesi öğrencilerinin resim sergisi büyük beğeni topladı. 11-D sınıf öğrencisi Duygu Sağlam’ın ‘İki farklı yaşam’ konulu resmi davetlilerden tam not aldı.
Okulun Sergi Salonu’ndaki resim sergisinin açılışını; Kaymakam Ahmet Altunbaş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci yaptı. Kara kalem, pastel boya, sulu boya, portre ve serbest resimlerin yer aldığı sergideki resimleri tek tek inceleyen protokol üyeleri öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilediler. Belediye Başkanı İlhan Özbilen, “Gerçekten çok güzel resimler. Öğrencimiz farklı temaları işleyerek, çok güzel bir çalışma ortaya çıkarmışlar. Resimlere tamamen kendi dünyasını yansıtmışlar. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.


Kaymakam Ahmet Altunbaş da, bu yıl bütün okullarda sosyal ve kültürel etkinliklerin sıkça yapılmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Resim, müzik gibi güzel sanatların okullarda icra edilmesi hem öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarıyor hem de üretme bilincini veriyor. Büyük Önder Atatürk’ün ‘Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir’ sözü sanatın önemini anlatmaktadır. Bu yüzden İlköğretim Okullarından başlayarak sanata büyük önem vermeliyiz. Kazım Karabekir Lisesi öğrencileri tarafından ilk defa bir resim sergisi açıldı. Hepsi birbirinden güzel çalışmada ve emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum” diye konuştu.


Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci ise, “Öğrencilerin hayal gücü ile el becerilerinin bir araya gelmesi bu güzel sanatsal değerleri ortaya çıkarmaktadır. Gönlümüzden geçen sanatsal yönleri güçlü olan öğrencilerin bu yeteneklerini üniversite aşamasında da göstermesidir” şeklinde konuştu.
Resim öğretmeni Kürşat Budak, sene başından bu yana resim konusunda eğitim alan öğrencilerin ilk defa sergi açıp yeteneklerini sunmalarının mutluluk verici olduğunu ifade etti.


Serginin en çok beğenilen resmi ise 11-D sınıf öğrencisi Duygu Sağlam’ın ‘İki farklı yaşam’ konulu kara kalem çalışması oldu. Ziyaretçiler Duygu’nun resmini uzun uzun incelediler ve farklı farklı yorumlarda bulundular. Allah-u Ekber Dağlarının bağrında 90 bin şehit barındıran Sarıkamış’ta iki farklı dünyayı anlatan resimde bir yanda günlük yaşam konu edilirken diğer yanda da şehitlikler bulunuyor. Çam ağaçları ve kuşlarla zenginleştirilen ve insan unsurunun kullanılmadığı resimde ortada akan su ise ‘Ömür su gibi akıp gidiyor’ yorumları yaptırdı.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 12:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?