6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

M.Kırmızıgül köylüyü evsiz bıraktı

Kars'ın Kağızman ilçesi Yankıpınar köyüne 'Güneşi Gördüm' adlı filmin çekimlerini yapmak için gelen ünlü sanatçı Kırmızıgül film icabı köylünün evini yıkınca köylü evsiz kaldı.


Yönetmenliğini Mahzun Kırmızı Gül'ün yaptığı "Güneşi Gördüm" filminin çekimlerinin büyük kısmı Kağızman Yankıpınar köyünde gerçekleşti. Film icabı köydeki vatandaşlardan bazılarının evini yıkarak zarar veren Kırmızıgül, yıkılan evleri tekrar yaptırmayınca vatandaşlar ilçe merkezinden köylerine geri dönemediler. Yankıpınar köyü nüfusuna kayıtlı Ömer Gülderen, "Mahsun Kırmızıgül yazın 'Güneşi Gördüm' adlı filmin çekimleri için ekip arkadaşlarıyla köyümüze geldi. Film icabı köyümüzdeki evlerimizi yakıp
yıkarak zarar verdi. Arazilerimizi ilçeden getirdikleri makinelerle yol yaptı. Kendisiyle konuyla ilgili görüştüğümüzde bize evlerin film çekimlerinden sonra tekrar baştan yapılacağını söyledi. Film çekimleri bitince Mahsun Kırmızıgül evlerimizi yıkık bir şekilde bırakarak ilçeden ayrıldı. Evimiz olmadığı için bu sene köyümüze geri dönüş yapamıyoruz" dedi.


Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, "Yankıpınar köyüne 40 bin TL civarında harcama yaptık. Film için gerekli yardımları kendilerine Kağızman Kaymakamlığı olarak ulaştırdık. Köylü vatandaşların mağduriyetine sanatçı tarafından el atılmalıdır" diye konuştu.


Kışın köylerinden ayrılarak ilçe merkezine gelen Yankıpınar köyü sakinleri hayvancılıkla uğraştıkları için yazın tekrar köylerine dönüş yaptıklarını belirttiler. Köyde bulunan evlerinin yıkılmasından dolayı köylerine geri dönüş yapamadıklarını dile getiren köylüler Kırmızıgül'e sitem ettiler.
Köy halkından Kurbani Gülderen, "Sanatçı Kırmızıgül'e biz elimizden gelen yardımı yaptık. Kendisi bizi mağdur durumda bıraktı. Film icabı hayvanlarımızın sulama alanlarını yok eden sanatçı tekrar göllerimizin filmden sonra düzene konulacağının sözünü vermişti. Göllerimizde hiçbir düzenleme yapılmadı. Çok mağdur durumdayız" iddiasında bulundu.

FİLM İÇİN YAPILAN MEZARLIKLARI GERÇEK ZANNEDEN VATANDAŞLAR DUA OKUYORLAR
Yankıpınar köyü girişinde 'Güneşi Gördüm' adlı filmin çekimleri için Mahsun Kırmızıgül, 20 adet hayali mezarlıklar yaptırdı. Film bitiminde hayali mezarlılar yok edilmeyince köye gelen vatandaşlar mezarlıkları gerçek zannederek dua ediyorlar.
Köye piknik için gelen Zorbey Arduç ve Mirsevdi Arduç hayali mezarlıklarda dua ederken köy muhtarı tarafından uyarıldı. Dua eden vatandaşları uyaran köy muhtarı Muhlis Karslı, "Dua okumayın bu mezarlıkları Mahsun Kımızıgül film için yaptırdı. Bir daha sökmeyince mezarlıklar böyle kaldı. Köye gelen vatandaşlar sürekli bu mezarlıkta dua okuyorlar" dedi. Muhtara tepki gösteren vatandaşlar ise, "Biz burayı gördüğümüzde gerçek bir mezarlığa benzettik. Dualar okuduk. Mekke'deki mezarlıklardan hiçbir farkı yok.
Dua okuyan vatandaşları yanıltmayın bu mezarlıkları yok edin" diye konuştular

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 14:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?