6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Mahallenin su sorunu çözüldü

Kars Merkez 30 Ekim Mahallesi Digor Yolu mevkiinde 742 adet TOKİ konutlarının su sorunu yapılan çalışmalarla giderildi ve arsenik oranı yüksek olarak tespit edilen su, yeni bağlantıyla içilebilir seviyeye getirildi.


Arsenik suyu içeren kuyuya alternatif kuyunun açılmasını proje kapsamına aldıran Kars Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü, arsenik oranı düşük ve aynı zamanda kentin en kaliteli doğal kaynak suyu olan Borluk ishale hattını bölgeye taşıdı. Digor Yolu TOKİ ishale hat bağlantısı arasında bin 500 metre kanal açılarak bağlantı yapılması için Su İşleri Müdürlüğü Su Arıza Ekipleri gece-gündüz çalışarak gerekli bağlantıları çok kısa sürede yaptı ve bölgenin su sıkıntısını tamamen giderildi.


30 Ekim Mahallesi sakinlerine, Borluk suyunun bin 500 metrelik ishale hat bağlantısı ile verilmesi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu çalışma sonucu mahalle muhtarı ve sakinleri başta Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş olmak üzere emeği geçen Su İşleri Müdürü Kutfettin Çelebi ve su arıza ekiplerine teşekkür ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 12:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?