6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Makam aracı borca gitti

MAKAM ARACINI SATTI, TRAKTÖRE BİNİYOR

Kars'ın Arpaçay İlçe Belediye Başkanı Enver Akkaya, belediyenin borçlarına karşılık sattığı lüks otomobilin yerine şimdi makam aracı olarak traktöre biniyor.

Makam şoförü tarafından evinden traktörle alınarak belediyeye getirilen CHP'li Belediye Başkanı Enver Akkaya, alacaklıların her gün belediyeye gelmesinden rahatsız olması nedeniyle makam aracını sattığını söyledi. İller Bankası'ndan gelen paranın da yetersiz olduğunu ifade eden Akkaya, "İller Bankası'ndan gelen parayla personelin maaşını zor ödüyoruz. Gelen para az olunca haliyle dışarıya olan borçları ödemekte zorluk çekiyoruz. Her gün belediyeye yüzlerce kişi geliyor. Hepside alacaklı. İnsanlara bugün

git yarın gel demek hoş değil. Hal böyle olunca da benim Laguna marka arabaya binmem doğru değildi. Makam aracımı alacaklıya belediyenin borcuna karşılık verdim" şeklinde konuştu.

Belediyeye ait iki adet otomobilin daha olduğunu ve bunların zabıtaya ait olması nedeniyle makam aracı olarak kullanmasının etik bir davranış olmayacağını ifade eden Akkaya, "Bende belediyeye ait traktörü makam aracı olarak kullanmayı tercih ettim. Benim amacım lüks arabaya binmek değil, ilçeye hizmet etmektir. Arpaçay halkı belediye başkanlarının sürekli traktörle, çöp arabasıyla gidip gelmesini gurur meselesi olarak içine sindirmez. Makam aracımı borç karşılığı satmama halk kızacaktır, ama başka çare

yoktu. Belediyenin borcu bitsin, hizmetlerimiz vatandaşın ayağına kadar gitsin. Düze çıkalım, elbet bir araba o zaman alırız" dedi.

Piyasaya, SGK'ya, TEDAŞ'a ve maliyeye borcu bulunan belediyede 34 personel görev yapıyor.

MAKAM ARACINI SATTI, TRAKTÖRE BİNİYOR
MAKAM ARACINI SATTI, TRAKTÖRE BİNİYOR
MAKAM ARACINI SATTI, TRAKTÖRE BİNİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 10:29:01
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 12:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat tekin IP: 95.65.242.xxx Tarih : 1.01.2010 11:38:29

iller bankasından çektiği 300 milyar lirayı ne yaptı