2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Mehmet Akif Ersoy anıldı

KARS'TA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Kars'ta İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programa Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Otlu, Vali Yardımcıları Muhammet Lütfü Kotan, Murat Demirci, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, bazı kamu kurum amirleri, siyasi parti il başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Mehmet Akif Ersoy'un biyografisini Ticaret Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Akın Güner, Mehmet Akif Ersoy'un edebi şahsiyetini de Alpaslan Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Evren Çelenk anlattı. Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı Oratoryosunu sundu. Salondakiler oratoryoyu sunan öğrencileri dakikalarca ayakta alkışladı. Oratoryoyu canlandıran öğrenci göğsünden çıkarttığı Türk Bayrağını öperek Vali Ahmet Kara'ya verdi. Vali Kara da öğrenciden aldığı bayrağı öperek kabul etti.

Öğrencilerin ödüllerini vermek üzere sahneye çıkan Vali Ahmet Kara, "Mehmet Akif, hürriyet ve bağımsızlık anlayışıyla bugün kendisini anmamıza sebep oldu. Kendisini ebedileştirdi. Öyle bir ebedileştirdi ki, Mehmet Akif hayatında öğretmendi, veteriner hekimdi, hatipti, milletvekiliydi ve milli şairimizdi. Aziz milletimizi coşturdu, uyardı, uyandırdı ve İstiklal Savaş'ımızın başlatılmasında en büyük etkenlerden biri olarak rol oynadı. Bu vesile ile böylece ebedileşti. Kendisini şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum" dedi.

Daha sonra etkinlikler çerçevesinde şiir, kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilerin ödülleri Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Otlu tarafından verildi. Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliklerine akşam da devam edilecek.

KARS'TA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI
KARS'TA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 13:55:04
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 17:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?