6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Mehmetçik Dershanesi açıldı

SARIKAMIŞ MEHMETÇİK DERSHANESİ AÇILDI

Kars'ın Sarıkamış İlçesi’nde 3 yıldır faaliyet gösteren Mehmetçik Dershanesi 2009-2010 eğitim ve öğretim yılını düzenlenen törenle açtı.

Sarıkamış Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ahmet Altınbaş, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sarıkamış 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ilçedeki öğrencilerin önümüzdeki dönemde girecekleri sınavlarda başarılı olabilmeleri için Mehmetçik Dershanesi olarak ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl ÖSS’de yüzde 74, SBS’de ise yüzde 77 başarı ortaya koyan Sarıkamışlı öğrencilerin bu oranı daha üst seviyelere taşımaları için yapılan çalışmalara katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getiren Tuğgeneral Bayraktaroğlu, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, hedefimiz bu güzel ilçemizde öğrencilerimizin önümüzdeki dönemde gireceği sınavlarda başarılı olmasını sağlamaktır. Geçen yıl ÖSS’de yüzde 74, SBS’ de ise yüzde 77’lik elde ettiğimiz başarıyı daha ileri götürmek için çaba göstereceğiz” dedi.

Mehmetçik Dershanesinin açılmasında kendilerine her konuda destek olan ve yardımlarını esirgemeyen İlçe Kaymakamlığına, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür eden Tuğgeneral Bayraktanoğlu, bugün aynı zamanda TSK olarak Sarıkamış halkı ile bütünleşme fırsatı yakaladıklarına dikkat çekti.

Tuğgeneral Bayraktaroğlu Mehmetçik dershanesinde görev alan öğretmen ve eğitim görecek öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olur. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Öğretmen, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren, yaşama hazırlayan ve bu uğurda her türlü fedakarlığı yapandır. Sevgili Mehmetçik öğretmenleri, sizler de bu karşınızda duran Atatürk sevgisiyle dopdolu evlatlarımızı biraz önce söylediğim ilkeler doğrultusunda eğiterek, yetiştirerek onları hedefe ulaştıracaksınız. Sevgili öğrenciler, Sizler geleceğimizin teminatısınız. TSK’nin Mehmetçik Dershanesi vasıtasıyla sizlere sunduğu bu fırsatı çok iyi değerlendirmelisiniz. Sizler Atatürk’ün gençleri olarak en önemli göreviniz çalışmaktır. Çalışmanın yanında sizlerle zaman çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de beraber olacağız. Bizler elbirliği içinde sizleri en iyi yerde görmek, bizleri çok mutlu eder, anne ve babalarınızı mutlu eder, öğretmenlerinizi mutlu eder, bütün Sarıkamış halkını mutlu eder. Çünkü bizlerden sonra ilçemize ve ülkemize hizmet etmek sırası sizlerdedir. Yeni eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Törende daha sonra Sarıkamış İlçesinde geçtiğimiz yıl SBS ve ÖSS de başarı gösteren 4 öğrenciye protokol mensuplarınca çeşitli hediyeler verildi. Tören sonunda davetliler Mehmetçik Dershanesini gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

Sarıkamış Mehmetçik Dershanesi’nde 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında 6-7-8’inci sınıflarda (SBS) 275 öğrenci, 11-12’inci sınıflarda (ÖSS) 280 öğrenci olmak üzere toplam 555 öğrencinin katılacağı, bu öğrencilere 24 asker öğretmen tarafından eğitim vereceği bildirildi.

SARIKAMIŞ MEHMETÇİK DERSHANESİ AÇILDI
SARIKAMIŞ MEHMETÇİK DERSHANESİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 19:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?