6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Memurlar Kars'ta da iş bıraktı

KAMU-SEN'E BAĞLI SENDİKALARA ÜYE MEMURLAR KARS'TA İŞ BIRAKTI

Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından alınan iş bırakma ve hükümeti uyarma eylemleri çerçevesinde Kars'taki kamu kuruluşlarında görev yapan memurlar da iş bıraktı.

Eylem dolayısı ile ilk ve orta dereceli okullarda, sağlık kuruluşlarında ve ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ve çalışanlardan oluşan bir gurup memur ise Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At Heykeli önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Kamu-Sen Kars İl Temsilcisi Erhan Sarıkaya, bugün memur sendikacılığında yeni bir çığır açıldığını belirtti. "Türk memuru toplu sözleşme ve grev hakkına giden yolda, en büyük atılımı gerçekleştirdi, sendikacılığa bir mihenk taşı daha ekledi" diyen, Sarıkaya "Memurlarımız; üzerlerine asılan her türlü asılsız yaftayı parçaladı. 'Memur ne iş yapıyor ki! Yan gelip yatıyor' diyenler, memurların ne iş yaptığını gördü. Vatandaşların, tren istasyonlarına, otobüs duraklarına, hava alanlarına, okullara, hastanelere, devlet dairelerine gittiklerinde hizmet sunulmadığını gördüklerinde, ellerini vicdanlarına koymalarını ve düşünmelerini istiyoruz"

Polis, basın açıklaması sırasında yoğun güvenlik önlemi alırken, sendika üyeleri sessizce dağıldı.

KAMU-SEN'E BAĞLI SENDİKALARA ÜYE MEMURLAR KARS'TA İŞ BIRAKTI
KAMU-SEN'E BAĞLI SENDİKALARA ÜYE MEMURLAR KARS'TA İŞ BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 17:37:03
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 18:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?