5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Meyve ve sebzeler donuyor

Dondurucu soğuk havanın etkili olduğu Kars'ta esnaf, meyvelerini dükkan içinde soba yakarak ya da battaniyelerle örterek soğuktan korumaya çalışıyor.


Kars'ta meyve ve sebze satıcıları, bir yandan müşteri bulmakta zorlanırken, diğer yandan da soğukla mücadele ediyor. Kendileri de üşümesine rağmen meyve ve sebzelerini dondurucu soğuktan korumaya çalışan esnaf, çeşitli yollara başvuruyor. Bazı satıcılar, meyvelerinin donmasını önlemek için battaniyelerle kat kat örtüyor. İşyerlerinde bile sebze ve meyvelerin dolduğunu belirten işyeri sahibi Mehmet Şahin, "Sebze ve meyve aldık ama hepsi donmuş. Bu nedenle de sebze ve meyvenin çoğunu çöpe attık. Burada özellikle geceleri yaşam felç. Gündüz yine biraz güneş var. Gece çok soğuk oluyor. Biz de sebze ve meyvelerimizin üzerini battaniyelerle örtmüşüz. Şu an sabah olduğundan dolayı açmışım. İşyerimde bulunan maldan daha fazlasını da dışarı döktük" dedi.

Son günlerde kentte kömür satışlarının bir hayli artığını belirten Şahin, kömür satışlarıyla beraber, kömür fiyatlarının da arttığını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 10:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?