3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

MHP'li Vural Kars'a geliyor

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, konuyla ilgili makamında bir basın toplantısı düzenledi.

Vural'ın, Kafkas Üniversitesi ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nden akademisyenlerin katılacağı panel için 20 Şubat 2010 Cumartesi günü Kars'a geleceğini belirten Oktay Aktaş, "Hükümetin Ermeni açılımı adı altında bir açılım başlattığını belirterek, "Biz de bu boyutları takip etme adına Türkiye'de 13 Ekim 1921 Kars Antlaşması'nın ve Kars'ın Kafkasya ile stratejik önemi, konumu ve durumunu tartışma adına Türkiye

kamuoyunun gündemine taşımak için bir panel düzenleyeceğiz. Bu panelimize, Türkiye'nin en muhalefet milletvekillerinden birisi olan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, yine hemşehrimiz olan İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Kafkas Üniversitesi ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nden hocalarımız katılacak. Kars Antlaşması'nın belirlenen tarihi sınırları bugünkü Ermeni açılımıyla beraber tekrar tartışmaya açılıyor. Bunu bir Karslı olarak asla kabul etmiyoruz" dedi.

Kars Anlaşması ile ilgili konuşan MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, "Kars dün olduğu gibi bugün de Türk yurdudur. Bu panel, Ermeni diasporasına en güzel cevap olacaktır. Tüm Kars halkını, siyasi fikri ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, ama bir Karslılık bilincinde bu toplantıya, bu panele davet ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 18:14:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 09:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?