5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Milletvekilinden resim sergisi

AKP Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, ilk kişisel yağlı boya resim sergisini Kars’ta açtı.

 Dr. Selahattin Beyribey’in resimleri, dün akşam Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergilenmeye başlandı. Serginin açılışı, Vali Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve Beyribey’in eşi Hülya Beyribey tarafından yapıldı.


"Baba kızı, kız kazı" isimli tablosunda Kars kazına da yer veren Beyribey, Kars’ta kazları genellikle kızların otlattığını belirterek, "Kars yayladır ve bölgemizde kaz çok fazladır. Türkiye’deki kazların sayısı kadar Kars’ta kaz üretilir. Bizde kaz çobanlığını kız çocukları yapar. Kız çocukları kazları gözlerken, baba ve anneler de kızlarını gözlerler" dedi.

2003 yılından beri yağlı boya çalışmalarına ağırlık verdiğini ifade eden Beyribey, 3 yıldır da kara kalem çalışması yaptığını ve bugüne kadar 8 ayrı sergide resimlerinin yer aldığını söyledi. Kars’ta açmayı planladığı ilk kişisel yağlı boya resim sergisini özellikle Kars’ın kurtuluş gününe denk getirdiğini ve bundan çok mutlu olduğunu dile getiren Beyribey, sergide yer alan 36 adet yağlı boya ve bir adet kara kalem çalışmasını 6 ayda hazırladığını kaydetti. Resimlerinde bölgeyi anlattığını ifade eden Beyribey, "Toplumun duygu ve düşüncelerini, kişisel fikirlerini olgunlaştırarak bunları renklerle ifade ediyorum" diye konuştu.

Beyribey, resimle ilgili eğitim alıp almadığının sorulması üzerine, "Bir eğitimden geçmedim, ama ressam arkadaşların atölyelerine giderek öğreniyorum. Bol bol resim sergisi gezerek tekniklerini değerlendirmeye çalışıyorum. Eğitim almayı da ayrıca düşünüyorum" dedi.
AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da kara kalem resimleri yaptığını fakat henüz sergilemediğini söyledi.

"İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’nun kara kalem resmi", "Sarıkamış Şehitliği", "Kazım Karabekir", "Kağızman’ın uzun elması" gibi resimlerin de yer aldığı serginin 10 gün açık kalacağı bildirildi.

KARS (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 12:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?