5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

'Milli Gurur Milli Forma' sergisi açıldı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın işbirliğiyle merhum TFF Başkanı Hasan Doğan'ın anısına gerçekleştirdiği 'Milli Gurur Milli Forma' sergisinin dokuzuncu ayağı Kars'ta açıldı.


İstanbul Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan 'Milli Gurur Milli Forma' sergisi rotasını bu defa Kars'a çevirdi. Kars Belediyesi İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen açılışa; Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Vali Yardımcıları Doğan Demirdaş, Veysel Çiftçi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Koordinatör ve sergi sorumlusu Yavuz Şenol, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.


Burada bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, "TFF, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Kars Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımızın da desteği ile gerçekleştirilen 'Milli Gurur Milli Forma' sergisi Kars'ta bugün açıldı. Sergi, iki gün boyunca 10.00-17.00 saatleri arasında Kars halkının hizmetinde olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, Hasan Doğan'ı da rahmet ve saygı ile anıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ise, "Rahmetle andığımız Hasan Doğan, kısa yaşamında Milli Futbol Takımımızı çok büyük bir başarıya ulaştırmış ve tüm Türkiye'yi sevince boğan başarılara imza atarak büyük hizmetler vermiştir. Kendisini rahmetle anıyoruz. Bütün Karslıları ve özellikle gençlerimizi bu sergiyi görmeye çağırıyorum" diye konuştu.


Vali Mehmet Ufuk Erden de, "Bu sergi bizleri 85 yıl geriye götürdüğü gibi o günden bu zamana kadar olan milli duyguyu da yaşattı. Milli Futbol Takımımızın son yıllardaki başarıları bizleri hem gururlandırıyor hem de ülkemizi dünyaya tanıtıyor. Spor, kitleleri ve bireyleri birbirine kaynaştıran, barıştıran ve böylece paylaşmayı öğreten önemli bir alandır. Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan rahmetli Hasan Doğan'ın sadece spor camiasında değil, Türkiye'de çok sevilip ve anılması gurur vericidir. Ben
kendilerini rahmet ve saygı ile anıyor ve serginin ilimize faydalı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve daha sonra Koordinatör ve sergi sorumlusu Yavuz Şenol, Vali Mehmet Ufuk Erden ile Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'na birer adet Kars'ın plakası olan 36 numaralı milli forma hediye etti.
Sergi açılışında da renkli görüntüler yaşandı. Koordinatör ve sergi sorumlusu Yavuz Şenol davetlilere sergiyi gezdirdi ve sergi hakkında bilgi verdi. İnsan boyutundaki A Milli Futbol Takımı oyuncularının fotoğraflarının bulunduğu panonun arkasına geçen protokol üyeleri burada hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu ilginç görüntünün ardından Hasan Doğan anısına açılan Anı Defterine Vali Erden ve Başkan Alibeyoğlu duygularını yazdılar.


Sergide; TFF'nin kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar A Milli Futbol Takımı'nın giydiği formalardan örnekler sergilendi. 1923-2008 yılları arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemde incelendiği sergide, 24 formanın yanı sıra ay yıldızlıların o dönem içerisinde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler ile dönemin orijinal gazete ve fotoğrafları da yer aldı. 2009 yılının Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşmış olacak olan sergiye İstanbul'dan start verildi. Dokuzuncu ayağı Kars'ta olan sergi; Kocaeli, Ankara, Kastamonu, Karabük, Samsun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Sivas, Malatya, Muş, Van, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kayseri, Kırşehir, Konya, Antalya, Denizli, İzmir, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ'a kadar gitmiş olacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 11:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?