5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Milli Takım Erivan'dan döndü

Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da yapılan Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'ndan dönen Türk Milli Takımı Kars'ta bir dizi ziyarette bulundular. 

Vali Erden ve Belediye Başkanı Alibeyoğlu'nu ziyaret eden milli takım üyeleri Ermenistan izlenimlerini anlatırken, ''Hiçbir tepkilerini ve düşmanlıklarını görmedik. Kendimizi Türkiye'de sandık. Sadece dinlerimiz ve dillerimizin farklı olduğunu gördük" ifadelerini kullandılar. 

İşitme Engelliler Federasyonu'nun 2008 yılı faaliyet programında yer alan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası 16-22 Eylül 2008 tarihleri arasında Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yapıldı. Grekoromen ve serbest dallarda yapılan şampiyonada Türk milli takımı grekoromende takım halinde ikinci, serbestte takım halinde üçüncü oldu. Ferdide grekoromende 1 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülük elde eden Türk milli takımı serbestte de 2 birincilik aldı.

16.5 SAATE ERİVAN'A GİTTİK
Bugün Ardahan Türkgözü sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan Türk milli takımı Kars'a geldi. Takım üyeleri ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat öncülüğünde Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret ettiler. 

Daha sonra Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nu ziyaret eden milli takım yöneticileri Ermenistan anılarını anlattılar. Ermenistanlı hiçbir sporcuya yenilmediklerini söyleyerek, "Biz Kars'tan Erivan'a 16.5 saatte gidebildik. Yollarda perişan olduk. Kapı açık olsaydı 1 saatte Erivan'da olurduk. Ama bizi Ermenistan'da çok iyi karşıladılar. 

Türkiye yazılı eşofmanlarımızla Erivan sokaklarını dolaştık. Hiçbir tepki almadık. Aksine bizleri her fırsatta işyerlerine davet ittiler ve ikramlarda bulundular. Kendimizi Kars'taymışız gibi hissettik. Formalarla dolaşmamız halinde bile ilgiyle karşılandık. Erivan'a gitmeden önceki düşüncelerimiz çok farklıydı ama öyle olmadığını gördük. 

Bazı fanatikleri var elbette onlarla da konuştuk. Ağrı Dağı'na bakıp ağladıklarını söylediler biz de onlara, 'Siz böyle hep bakıp ağlamaya devam edeceksiniz' dedik. Hiçbir tepkilerini ve düşmanlıklarını görmedik. Halklar arasında bir sorun yok ama televizyonlarda bu düşmanlıkları körüklüyorlar. Kendimizi Türkiye'de sandık. Sadece dinlerimiz ve dillerimizin farklı olduğunu gördük" dediler. 

Başkan Alibeyoğlu da, "Halklar arasındaki düşmanlığı pompalayan Ermenistan hükümetinin soykırım hikayesinden vazgeçmesi lazım. Dağlık Karabağ'dan çekilmesi lazım ve önemli bir adım atmaları lazım. O adımlar atılmayınca da işte böyle kapılar kapalı tutulur. İnşallah Ermeniler iflah olurlar" şeklinde konuştu.
Başkan Alibeyoğlu daha sonra sporculara çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 14:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?