3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Milliyetçiler Günü kutlandı

MİLLİYETÇİLER GÜNÜ KUTLANDI

Ülkü Ocaklar Kars İl Başkanlığı, Milliyetçiler Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

Programa üniversite ve ortaöğretim teşkilatının yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi Settar Kaya konuşmacı olarak katıldı. Kaya, 3 Mayıs 1944 tarihinde Türkiye'de hangi sosyal ve siyasi olayların gerçekleştiğini ve bunların millet hayatına nasıl etkiler yaptığını katılımcılarla paylaştı. Kaya, Hüseyin Nihal Atsız'ın şiirlerinden de bir bölüm okudu.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Ersançmış, 3 Mayıs 1944'te Türk milliyetçilerinin tek parti iktidarının zulüm ve baskı idaresine başkaldırdığını söyleyerek, "3 Mayıs Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız başta olmak üzere birçok Türk aydınlarının diktatör tek parti iktidarı tarafından zindanlara atıldığı ve işkencelerden geçirildiği acı dolu günleri temsil etmektedir. 3 Mayıs yıllar süren siyasi ve sosyal mücadelemizin başlangıç günüdür" dedi.

Ersançmış, "3 Mayıs Türk milliyetçiliğinin düşünce olmaktan çıkıp, hareket ve eyleme dönüştüğü gündür. 3 Mayıs'a ne bayram demek mümkün ne de yas demek mümkündür. 3 Mayıs Türk Milliyetçiler Günü'dür. İnanç ve kararlılığın zulüm ve baskıya galip geldiği gündür. Bu vesile ile tüm vatanseverlerin ve milliyetçilerin bu anlamlı gününü canı gönülden tebrik eder ve 1944'lü yılların baskı ve diktatörlük yönetiminin günümüz Türkiye'sinde de var olduğunun üzüntüsünü duyuyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından programa katılanlara ikramlarda bulunuldu.

MİLLİYETÇİLER GÜNÜ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:51:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 13:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?