6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Minik Emre'den kolbastı şov

1.5 YAŞINDA KOLBASTI OYNUYOR

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Hasbey köyünde yapılan davullu-zurnalı düğünde, 1.5 yaşındaki çocuğun 'kolbastı' şovu görenleri büyüledi.

Hasbey köyünde Fırat ve Perihan Karahan çiftinin 2 gün 2 gece süren düğününe, 1.5 yaşındaki Emre Mert Karahan'ın 'kolbastı' şovu damgasını vurdu.

Davulcu ve zurnacının kolbastı oyununu çalmasıyla bir anda sessizce vatandaşların arasından sıyrılarak oyun alanına atılan küçük Emre, kolbastı oynamaya başladı. El ve ayak hareketleriyle oyuna ayrı bir renk katan çocuk, davetlileri ve izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Küçük çocuk, çevik ve pratik hareketler yaparak dikkatleri üzerine çekip kendisini

izleyen vatandaşlardan bol bol alkış topladı. Eline verilen mendille kendisini oyunun akışına kaptıran Emre, dansa eşlik etmesi için akranlarından zaman zaman yardım istedi.

Emre'nin daha 1 yaşındayken müzikle tanıştığını anlatan babası Evren Karahan, "1 yaşında yürümeye başladı, ardından da oyuna başladı. En ufak bir müzik duyduğu zaman hemen oynamaya başlıyor" dedi.

1.5 YAŞINDA KOLBASTI OYNUYOR
1.5 YAŞINDA KOLBASTI OYNUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 12:12:02
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 13:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?