6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Minik öğrenciler kütüphane gezdi

Kars’ta Kütüphanecilik Haftası kutlama programı kapsamında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü kütüphanesinde ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, Kütüphane Müdürü Mehtap Çantay’ın da katıldığı etkinlikte Kars Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Özel İlköğretim Okulu (KAKÜV) öğrencilerine ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ adlı çizgi film gösterildi. Daha sora Kütüphane görevlisi Şahin Yılmaz KAKÜV öğrencilerine kütüphane hakkında bilgi verildi. Kütüphanenin büyük, orta ve küçüklere ayrılan üç bölümden oluşan kitap okuma ve ödev araştırma odalarının bulunduğunu belirten Yılmaz, bu odalarda en çok dikkat edilmesi gereken noktanın ise sessizlik olduğunu ifade etti.

Öğrenciler daha sonra kütüphane görevlilerinin nezaretinde kütüphaneyi gezdiler. Ödünç kitap alma, süreli yayınlar ve kitap arşivi bölümlerini dolaşan öğrenciler soru sorarak meraklarını giderdiler.

Etkinlikler kapsamında Kütüphane Müdürlüğü Sergi Salonu’nda yeni yayınlardan oluşan kitap sergisi düzenlendi. Kütüphane görevlisi Şahin Yılmaz, Fevzi Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerine ‘Okul Kütüphaneleri’ hakkında seminer verdi. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine okulun toplantı salonunda çocuklara yönelik ‘Pinokyo’ adlı çizgi film gösterildi. Okumayı geliştirmek için merkeze bağlı ilköğretim okullarına kitap bağışında bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?