6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Minik öğrencilerden okuma bayramı

Kars'ın merkeze bağlı Çakmak Köyü İlköğretim Okulu'nda 1. sınıf öğrencileri ve sınıf öğretmeni Gülpınar Cengiz'in hazırladığı 'Okuma Bayramı' programı düzenlendi.


Kars Sanat Merkezi'nde düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Merkez Çakmak Köyü İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri ve sınıf öğretmeni Gülpınar Cengiz'in hazırlamış olduğu 'Okuma Bayramı' programına Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Kars Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Cengiz Ateş, Çakmak köyü Muhtarı Bahattin Othan, Okul Müdiresi Filiz Yıldız ve aileler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Tamer Köse, toplumların gelişmesinin eğitimle olan ilişkisi günümüzde yadsınamayan bir gerçek olduğunun önemine değindi. Eğitimin bir yürek işi olduğunu ve Çakmak İlköğretim okulunun hazırlamış olduğu 'Okuma Bayramı' programı düzenleninceye kadar geçen zaman da öğretmenlerin ve öğrencilerin yüreklerini ortaya koyarak çalıştıklarını vurguladı.


Öğretmenin en büyük kaynağının yüreği olduğunu söyleşen Köse, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de eğitime verdiği önemini vurgulayarak, "Bu gerçeği en iyi gören liderlerden birsi de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kurtuluş Savaşı sırasında bile Milli Eğitim Şurası'nı toplayarak bazı kararlar alacak ve savaştan sonra da bu kararları uygulayacaktır. Eğitim insanlara sadece bilgi zenginliği değil, güzel ahlak dolayısıyla da güzel ahlakı yaşama geçirmeyi de öğretir. Bilgi sonu gelmez ve tükenmez bir hazinedir. Önemli olan bilgiyi edinmek değil, bilgileri paylaşmak ve davranışa dönüştürmektir. Bir Çin Özdeyişi şöyle der. 'Sende de bir elma var, bende de bir elma var. Sen elmanı bana verirsen bende elmamı sana verirsem, sende de bir elma olur bende de bir elma olur. Sende de bir bilgi var, bende de bir bilgi var. Sen bilgini bana verirsen ben bilgimi sana verirsem sende de iki bilgi olur bende de iki bilgi olur.' Yapılan her işin bir kaynağı vardır. Kaynak olmadan birçok işi başarmak mümkün değildir.


Öğretmenin en büyük kaynağı yüreğidir. Çünkü eğitim bir yürek işidir. 'Okuma bayramını' gerçekten yüreğini ortaya koyarak hazırlayan sınıf öğretmenimiz Gülpınar Cengiz'e teşekkür ederiz.. Bakış açısı insanlara her zaman görülmeyenin bile görülmesini sağlar" dedi.


Programda İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının okuyan 1. sınıf öğrencisi ve programın sunucusu Sevda Gül Kartalmış, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Gül, "Bizler 1. sınıf öğrencileri olarak, eğitim hayatına başladığımız bu yıl çok çalıştık, çok yorulduk, bazen zor geldi. Kaçmak istedik, hastalandık okulumuzu özledik. Ama sonunda başardık. Bu nedenle bizi bu günlere taşıyan sevgili öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Skeçler, animasyonlar, palyaço gösterisiyle devam eden programa damgasını, 10 Yıl Marşı eşliğinde oluşturdukları Türk Bayrağı ve karşısında yazılı olan "Bayrakları Bayrak yapan üstünde ki kandır, eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır" yazılı Atatürk'e ait özdeyiş vurdu

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali aksoy IP: 88.245.60.xxx Tarih : 3.05.2010 20:17:21

ben ne zaman olduğunu soruyorum